Bitcoin koers mogelijk terug naar $15.500: Voorspelling van macro-econoom Cowen

PPieter 14 september 2023 07:57

Macro-econoom Benjamin Cowen voorspelt een mogelijke terugkeer van de Bitcoin koers naar $15.500. Hij baseert zijn voorspelling op patronen uit het verleden. Daarnaast zijn de Amerikaanse inflatiecijfers gestegen en wil investeringsmaatschappij Franklin Templeton een Bitcoin ETF beginnen.

Stijging Amerikaanse inflatiecijfers

Recente gegevens uit de Verenigde Staten tonen een toename in de Consumer Price Index (CPI). De CPI geeft de gemiddelde prijswijziging over tijd weer van een mandje goederen en diensten die consumenten kopen. Deze stijging is een belangrijk teken van inflatie en kan impact hebben op de financiële markt, inclusief cryptocurrencies.

Bitcoin koers voorspelling van Cowen

Benjamin Cowen, een gerespecteerde macro-econoom, analyseert de Bitcoin koers op basis van historische patronen. Hij brengt parallellen aan met de sterke rally die Bitcoin aan het begin van 2023 zag, vergelijkbaar met die in 2015. In 2015 verdubbelde de Bitcoin waarde in enkele maanden na een rally van 150 naar 300 dollar. Cowen waarschuwt dat er toen een dubbele bodem was, wat ook nu weer zou kunnen gebeuren.

Franklin Templeton, een bekende investeringsmaatschappij met $1,5 biljoen aan Assets Under Management (AUM), heeft plannen om een Bitcoin spot ETF op te zetten. Uit ingediende documenten blijkt dat het bedrijf zijn zinnen heeft gezet op een dergelijk fonds, dat de naam 'Franklin Bitcoin ETF' zou moeten krijgen. Dit zou een aanzienlijke stap zijn in de acceptatie van Bitcoin binnen de reguliere financiële wereld.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.