Bitcoin koers maakt een correctie: Invloed van de aankomende inflatiecijfers

TTijmen 31 augustus 2023 08:52

Een blik op de recente correctie in de Bitcoin koers en de verwachte impact van de aankomende belangrijke inflatiecijfers. De koers, de economische indicatoren en de verwachtingen voor de nabije toekomst worden besproken.

Inflatiecijfers kunnen Bitcoin koers beïnvloeden

Zoals velen van ons al opmerkten, heeft de Bitcoin prijs een kleine correctie gemaakt. Maar een belangrijker aspect om in de gaten te houden zijn de inflatiecijfers die binnenkort uit de Verenigde Staten zullen komen. Deze cijfers kunnen van grote invloed zijn op de koers van Bitcoin. Daarom is het cruciaal om deze nauwlettend in de gaten te houden.

Onlangs zagen we een krachtige opwaartse uitbraak van de bitcoin koers na de juridische zege van Grayscale over de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De koers corrigeerde echter weer snel, wat een veelvoorkomend patroon is in de cryptomarkt. Blijf alert en let op mogelijke verdere correcties.

Bitcoin test 'Bull Market Support Band'

Sinds de recente daling handelt Bitcoin onder zijn zogenaamde 'Bull Market Support Band' (BMSB). Hoewel het momenteel deze range aan het testen is, is er nog niet genoeg kracht om de weerstandszone te doorbreken. Dit is een belangrijk aandachtspunt voor handelaren en beleggers.

Belangrijke economische cijfers op komst

Vandaag staan er enkele cruciale economische cijfers op de agenda. Onder andere de Kern PCE Prijsindex en de consumentenprijsindex (CPI) van de Eurozone worden gepubliceerd. Deze cijfers geven een indicatie van de inflatie en kunnen een sterke impact hebben op de koers van Bitcoin. Een hoger dan verwachte inflatie kan de Bitcoin koers namelijk onder druk zetten.

Naast de inflatiecijfers, is er nog een belangrijke economische indicator die vandaag gepubliceerd wordt: de eerste aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen uit de VS. Dit cijfer geeft een indicatie van de gezondheid van de Amerikaanse arbeidsmarkt. Lagere cijfers duiden op een sterke arbeidsmarkt, wat positief kan zijn voor de Amerikaanse dollar en mogelijk druk kan zetten op de Bitcoin koers.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.