Bitcoin koers in stilte: aandachtspunten voor de dag

PPieter 24 november 2023 15:46

Hoewel de Bitcoin en cryptomarkt momenteel weinig volatiliteit vertonen, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de huidige ontwikkelingen. Bovendien zal vandaag een belangrijke economische indicator worden gepubliceerd die ook invloed kan hebben op de markt.

Bitcoin koers: Stabiliteit in volatiliteit

De stilte in de Bitcoin koers kan bedrieglijk zijn. Hoewel er momenteel weinig beweging is, blijft de koers binnen een smalle marge van 37.200 tot 37.500 dollar. Dit kan potentieel de voorbode zijn van aanzienlijke marktbewegingen, aangezien perioden van lage volatiliteit vaak worden gevolgd door grotere bewegingen. Het is dus essentieel om alert te blijven.

Weerstands- en steunniveaus om in de gaten te houden

In de wereld van cryptohandel zijn weerstands- en steunniveaus cruciaal. Voor Bitcoin is het belangrijkste weerstandsniveau op dit moment 38.000 dollar. Ondanks meerdere pogingen om dit niveau te doorbreken, is de koers steeds teruggeschoten. Aan de andere kant vormt 36.700 dollar een belangrijk steunniveau. Mocht de koers onder de 37.200 dollar zakken, dan is 35.600 dollar een cruciaal niveau om te handhaven om verdere dalingen te voorkomen.

Hoewel Bitcoin vaak de aandacht trekt, is het ook belangrijk om de rest van de cryptomarkt in de gaten te houden. De grote altcoins zoals Ripple, Cardano en Dogecoin hebben minimale stijgingen laten zien, terwijl anderen zoals Solana en Chainlink lichte dalingen hebben doorgemaakt. Hoewel deze veranderingen op het eerste gezicht misschien niet veel lijken, kunnen ze belangrijke indicatoren zijn voor bredere markttrends.

Impact van economische indicatoren op Bitcoin

Niet alleen interne factoren kunnen invloed hebben op de Bitcoin koers. Externe economische indicatoren zoals de Amerikaanse Diensten Inkoopmanagersindex (PMI) kunnen ook een impact hebben. Een PMI onder de 50 wijst op een krimp in de dienstensector, wat de zorgen om een recessie kan verhogen. Dit kan op zijn beurt weer negatieve gevolgen hebben voor de Bitcoin koers.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.