Bitcoin koers houdt stand: dit zijn de belangrijkste ontwikkelingen

TTijmen 18 september 2023 10:12

De Bitcoin koers handhaaft zich boven een cruciaal niveau, ondanks een rustig weekend in de cryptomarkt. Terwijl een nieuwe week aanbreekt, zetten we de belangrijkste punten voor je op een rij zodat je goed voorbereid bent.

Positieve afsluiting ondanks daling Bitcoin

Met een stijging van 2,63 procent afgelopen week, sloot Bitcoin positief af, ondanks dat het even zakten tot het belangrijke steunniveau van 24.800 dollar. Dit niveau was eerder het dieptepunt tijdens de neerwaartse trend van Bitcoin in juni. Dat de koers standhield boven dit niveau is zeker een positief teken, en biedt hoop voor de continuatie van de opwaartse trend waarin we ons al sinds het begin van het jaar bevinden.

Cruciale koersniveaus om in de gaten te houden

Nadat de koers niet verder dan 26.400 dollar was gezakt, schoot deze omhoog naar het weerstandsniveau van 26.700 dollar. Op dit moment wordt er net onder dit niveau gehandeld. Als de koers hier doorheen breekt, kan de volgende stop de 27.200 dollar zijn. Let dus vooral op deze belangrijke niveaus in de komende dagen.

In de top 10 van grootste cryptocurrencies zien we weinig noemenswaardige prijsactie. De meeste altcoins zijn stabiel gebleven, met slechts kleine veranderingen. TON, de nieuwkomer in de top 10, zakte echter met 2,12 procent en presteerde het slechtst. BNB daarentegen liet de beste prestatie zien met een stijging van 1,26 procent.

Rente-besluit Federal Reserve cruciaal voor Bitcoin

Hoewel er vandaag weinig spannends op de agenda staat, is woensdag een dag om in de gaten te houden. De Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, zal dan een nieuw rentebesluit nemen. Dit kan voor de nodige volatiliteit zorgen. Houd dus vooral de toespraak van voorzitter Jerome Powell in de gaten, aangezien hier wellicht iets te halen valt over het toekomstige verloop van het monetaire beleid.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.