Bitcoin koers blijft stijgen, ondanks dreigende recessie in Europa

PPieter 2 augustus 2023 15:53

Ondanks dat de kans op een recessie in Europa met de dag toeneemt, blijft de Bitcoin koers stijgen. Terwijl de economie in de Verenigde Staten groeit, stagneert de economie in het Verenigd Koninkrijk en wordt de data vanuit China steeds zorgwekkender.

Bitcoin koers stijgt ondanks economische zorgen

Het lijkt een paradox: terwijl de economische vooruitzichten in Europa somber zijn en de kans op een recessie toeneemt, blijft de Bitcoin koers stijgen. Waar de Amerikaanse economie volgens de Atlanta Fed GDPNow met 3,5 procent groeit, stagneert de economie in het Verenigd Koninkrijk en wordt de macro-economische data vanuit China steeds zorgwekkender. De Bitcoin koers lijkt voorlopig niet beïnvloed te worden door deze wereldwijde economische ontwikkelingen.

Duitse industrie loopt risico op recessie

De gezondheid van de Duitse industrie is een belangrijke graadmeter voor de economische status van de Eurozone. De recente PMI-score van 38,8 voor de Duitse industrie is een zorgwekkend signaal, aangezien een score onder de 50 doorgaans wijst op een economische krimp. Als de 'fabriek van Europa' in een recessie belandt, kan dit serieuze gevolgen hebben voor de gehele Eurozone.

Recessie in Europa kan Bitcoin koers beïnvloeden

Een recessie betekent over het algemeen dat de werkloosheid stijgt en mensen hun investeringen moeten verkopen om financieel het hoofd boven water te houden. Dit zou een negatief effect kunnen hebben op de Bitcoin koers. Ook de economische krimp in Zweden is een zorgwekkend teken voor de Europese economie. Alles bij elkaar genomen, kan een recessie in Europa dus negatieve gevolgen hebben voor Bitcoin investeerders.

In tegenstelling tot Europa, lijkt de economie in de Verenigde Staten nog steeds te groeien. Dit gebeurt zelfs ondanks de agressieve renteverhogingen die de Amerikaanse centrale bank in de afgelopen 16 maanden heeft doorgevoerd. Dit toont aan dat de economische situaties in verschillende delen van de wereld erg kunnen verschillen, wat het voorspellen van de toekomstige Bitcoin koers complex maakt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.