Bitcoin kan volgens Bluntz naar 32.000 dollar springen na correcties

TTijmen 6 september 2023 11:33

Bluntz, een bekende pseudonieme handelaar, voorspelt dat Bitcoin na een periode van correcties kan stijgen naar een waarde van 32.000 dollar. Hij baseert zich op de Elliott Wave Theory, een technische analyse tool die kijkt naar golfbewegingen van optimisme en pessimisme.

Bluntz verwacht correctie en stijging

Bluntz, met een indrukwekkend aantal van meer dan 200.000 volgers op Twitter, gelooft dat Bitcoin door een reeks correcties zal gaan voordat het kan beginnen aan een opwaartse trend. Volgens zijn voorspelling zal er eerst een daling plaatsvinden naar 23.000 dollar, waarna de munt zal beginnen aan een opmars tot 32.000 dollar.

Elliott Wave Theory achter voorspellingen

De Elliott Wave Theory is de basis van de koersvoorspellingen van Bluntz. Deze technische analyse tool kijkt naar de psychologie van de massa, die zich vaak uit in cycli van optimisme en pessimisme. Dit verklaart waarom de koers in een bullmarkt niet in een rechte lijn omhoog gaat, maar meestal in golven beweegt.

ABC-correctie in gang

Bluntz is van mening dat Bitcoin zich momenteel in het begin van een ABC-correctie bevindt. Hierbij verwacht hij een vijf-golf correctie richting zijn neerwaartse doel van 23.000 dollar. Echter, zodra deze correctiefase voorbij is, voorspelt hij dat Bitcoin zijn opwaartse trend zal hervatten.

Opwaartse trend na correctie

Nadat de vijfde en laatste golf van de correctie is voltooid, verwacht Bluntz dat Bitcoin zijn opwaartse trend zal hervatten. Hij is van mening dat we het dieptepunt hebben bereikt en op weg zijn naar nieuwe hoogten, waarbij we ook voorbij het punt van 32.000 dollar zullen schieten met de Bitcoin koers.

Bluntz voorspelt dat het hele proces van correctie en daaropvolgende stijging ongeveer een maand in beslag zal nemen. Dit zou betekenen dat we ergens in oktober of november weer in een positieve stijgende trend zouden zitten met Bitcoin. Hoewel dit op dit moment onwaarschijnlijk lijkt, is niets uit te sluiten in de cryptocurrencymarkt.

Goed nieuws voor degenen die overwegen om de cryptowereld te betreden. Door een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding. Wanneer je je aanmeldt bij Bitvavo, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.