Bitcoin kan naar 500.000 dollar na volgende halving, volgens PlanB

PPieter 19 juli 2023 07:46

De Nederlandse crypto-analist PlanB verwacht dat de bitcoin koers na de volgende 'halving' kan oplopen tot zo'n 500.000 dollar. Hij baseert deze voorspelling op zijn bekende Stock-to-Flow model, ondanks scepticisme van sommigen.

PlanB's vertrouwen in het S2F-model

PlanB, een bekende Nederlandse crypto-analist, is nog steeds een sterke voorstander van het Stock-to-Flow (S2F) model, ondanks dat sommigen in de loop der jaren het vertrouwen in dit model hebben verloren. Dit model, dat hij in 2019 bekend maakte, heeft als basis de schaarste van bitcoin. Volgens het S2F model zal de koers van bitcoin na de volgende 'halving' 456.627 dollar kunnen bereiken. Hoewel dit een extreem optimistisch getal lijkt, blijft PlanB geloven in de nauwkeurigheid van zijn model.

Hoewel een koers van 500.000 dollar op dit moment erg optimistisch lijkt, zijn er ontwikkelingen die dit getal in theorie mogelijk maken. Een van deze ontwikkelingen is de aanvraag voor een Spot Bitcoin ETF door BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld. Als deze aanvraag wordt goedgekeurd, kan dit leiden tot een enorme run op bitcoin, aangezien het een soort 'groen licht' zou geven voor investeerders om in bitcoin te investeren.

De eenvoud en kracht van het S2F-model

Het S2F model is in wezen eenvoudig van opzet en is puur gebaseerd op de schaarste van bitcoin. Het houdt geen rekening met macro-economische omstandigheden of specifieke gebeurtenissen zoals de aanvraag voor een Spot Bitcoin ETF door BlackRock. Ondanks zijn eenvoud kan het wel een richtlijn bieden voor wat we kunnen verwachten op basis van de schaarste van bitcoin. Na de volgende 'halving', zal de S2F-score van bitcoin stijgen tot 114,2, wat hoger is dan die van goud en vastgoed, waardoor bitcoin de meest schaarse financiële asset op aarde zou worden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.