Bitcoin in duikvlucht, Amerikaanse hypotheekrente piekt: Wat betekent dit voor de cryptomarkt?

PPieter 19 augustus 2023 08:56

Bitcoin maakte in slechts 10 minuten een duik van 8% terwijl de hypotheekrente in Amerika een 21-jarig hoogtepunt bereikt. Wat zijn de mogelijke oorzaken en welke impact heeft dit op de cryptomarkt? We duiken dieper in deze kwesties.

Scherpe daling van Bitcoin

Bitcoin kreeg een harde klap te verwerken met een snelle daling van 8% binnen 10 minuten. De waarde zakte tijdelijk tot een niveau dat sinds 20 juni niet meer gezien was. Onder de mogelijke oorzaken die op Twitter circuleren, komt de afwaardering en verkoop van SpaceX's eerder gekochte BTC en problemen rondom China's Evergrande Group naar voren.

Amerikaanse hypotheekrente op 21-jarig hoogtepunt

De hypotheekrente in de Verenigde Staten is naar het hoogste niveau in 21 jaar gestegen. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de Amerikaanse huizenmarkt, maar ook voor de bitcoin koers. Hogere rente betekent dat de economische activiteit afneemt en het moeilijker is om aan Amerikaanse dollars te komen. Dit kan mogelijk een negatieve invloed hebben op de bitcoin koers.

De bitcoin community keek reikhalzend uit naar details over de rechtszaak van Grayscale tegen de Securities and Exchange Commission (SEC). Helaas, er is nog geen beslissing gevallen. De zaak betreft de goedkeuring van een aanvraag voor een spot ETF en de transformatie van het GBTC-fonds naar deze eerste exchange traded fund.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.