Bitcoin in de Schijnwerpers: Voorspellingen, Marktstrategieën en Ontwikkelingen

PPieter 10 september 2023 12:46

De afgelopen week in Bitcoin werd gekenmerkt door marktvoorspellingen, dominante walvissen, het effect van de Amerikaanse rente en personeelsveranderingen bij Binance. Hier is een samenvatting van de belangrijkste gebeurtenissen.

Amerikaanse rente: invloed op Bitcoin

Centrale banken, met name de Amerikaanse, voeren een streng beleid om de inflatie te beteugelen. Dit beleid omvat renteverhogingen, die het lenen van geld duurder maken. Dit resulteert in minder nieuw kapitaal op de markt, wat de koersen drukt.

Cryptobeurs Binance heeft haar Proof of Reserves voor de tiende keer voltooid. Hoewel de exchange minder ethereum in voorraad houdt dan voorheen, blijven haar bitcoin- en tetherbalans redelijk stabiel.

In het licht van regelgevingsproblemen heeft Binance een senior executive verloren. Mayur Kamat, het wereldwijde hoofd van productontwikkeling en design bij Binance, is opgestapt.

Bitcoin Whales in accumulatiemodus

Hoewel het de bulls nog niet gelukt is om het positieve momentum te herpakken en de Bitcoin koers onder de 26.000 dollar blijft, zijn er op de blockchain veelbelovende ontwikkelingen te zien. De grootste whales op de markt lijken momenteel in de accumulatie-modus te zijn.

BitMEX-oprichter: 'Bitcoin bullmarkt begonnen'

Arthur Hayes, de oprichter van BitMEX, is van mening dat de bullmarkt van Bitcoin al in maart van dit jaar begonnen is. Hoewel we dit nog niet helemaal terugzien in de koersen, stelt Hayes dat dit slechts een kwestie van tijd is.

Lyn Alden: 'Ridicuul hoge' Bitcoin marktwaarde voorspelling

Macro-economisch analist Lyn Alden voorspelt dat de bitcoin koers 'belachelijk hoge' waarden kan bereiken. Alden baseert haar voorspelling op het idee dat mensen in de toekomst een steeds groter percentage van hun vermogen in assets willen stoppen die ze zelf kunnen beheren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.