Bitcoin hodlers: Onverstoorbaar te midden van marktvolatiliteit

TTijmen 24 augustus 2023 10:22

Ondanks een scherpe daling van de Bitcoin koers op 17 augustus, blijven lange termijn houders standvastig. Dit artikel gaat in op de onaantastbaarheid van deze hodlers en hoe kleinere investeerders hun posities blijven versterken, ondanks marktturbulentie.

Scherpe daling ondermijnt vertrouwen niet

Op 17 augustus zagen we een aanzienlijke daling in de waarde van Bitcoin, maar in plaats van paniek, lijken de lange-termijn houders onaangedaan. Met de koers van Bitcoin die rond de $26.400 zweeft, blijft het vertrouwen in de potentie van Bitcoin solide.

Lange-termijn houders blijven standvastig

Ondanks dat de openstaande futures met meer dan $2,75 miljard zijn afgenomen, blijven de hodlers standvastig. Sterker nog, 40% van alle Bitcoin heeft geen enkele activiteit gezien in de afgelopen drie jaar, wat aangeeft dat hodlers sterk blijven ondanks fluctuaties op de markt.

Het zijn niet alleen de grote spelers die het vertrouwen in Bitcoin blijven behouden. Kleinere houders blijven, ondanks de turbulentie op de markt, hun positie versterken. Dit gedrag is wellicht een blijk van vertrouwen in het langetermijnpotentieel van Bitcoin.

Technische analyse markeert het $25.000 punt als cruciaal voor Bitcoin, maar het verhaal wordt rijker als we kijken naar on-chain data. Deze data laat zien dat veel Bitcoin verhandeld werd tussen de $25.300 en $31.575, wat suggereert dat dit een belangrijk activiteitengebied is.

Stabiliteit van lange-termijn houders

De huidige marktbewegingen lijken vooral de stabiliteit van de lange-termijn houders te benadrukken. Ze blijven accumuleren en de oudere munten blijven over het algemeen onbewogen. Dit wijst op een sterke mate van vertrouwen en stabiliteit onder deze investeerders.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.