Bitcoin: het nieuwe 'goud' van de 21e eeuw

TTijmen 7 december 2023 07:02

Volgens CNBC staat Bitcoin op het punt om geschiedenis te schrijven door zeldzamer te worden dan goud. Dit komt door de verwachte impact van de aanstaande 'halving' en de toenemende waarde van de cryptocurrency.

Bitcoin: zeldzamer dan goud

De prestaties van Bitcoin, de grootste cryptocurrency ter wereld, blijven niet onopgemerkt. CNBC rapporteert dat deze digitale munteenheid op het punt staat een historische mijlpaal te bereiken door 'zeldzamer dan goud' te worden. Deze ontwikkeling wordt benadrukt door de recente stijging van Bitcoin, die voor het eerst in meer dan een jaar de grens van $42.000 heeft overschreden.

Impact van Bitcoin's halving

De aanstaande 'halving' van Bitcoin wordt gezien als een belangrijke gebeurtenis, die naar verwachting een aanzienlijke impact zal hebben op de 'stock-to-flow ratio' van de digitale munteenheid. Dit betekent dat er na de halving relatief minder Bitcoins dan goud zullen worden gemijnd, wat de zeldzaamheid en potentieel de waarde van Bitcoin zou kunnen verhogen.

De invloed van een Spot Bitcoin ETF

Het afgelopen jaar heeft Bitcoin een opmerkelijke opleving doorgemaakt. Speculaties over de mogelijke goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF hebben de prijs van de munt sterk beïnvloed. De aanstaande Bitcoin Halving, waarbij de beloningen voor het minen halveren, staat op het punt de waarde nog verder op te drijven. Dit maakt Bitcoin een van de meest schaarse activa op de markt.

De recente ontwikkelingen op de Bitcoin-markt hebben Standard Chartered ertoe aangezet om een ambitieuze voorspelling te doen. Deze financiële instelling voorspelt dat de prijs van Bitcoin zal stijgen tot $100.000 tegen het einde van 2024. Deze voorspelling wordt ondersteund door zowel de aanstaande halving van Bitcoin als de toenemende belangstelling voor de cryptocurrency.

Ben je geïnteresseerd in het betreden van de wereld van cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Dan is er goed nieuws voor jou! Dankzij een exclusieve deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen lezers een welkomstcadeau van 20 euro en geen handelskosten over de eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.