Bitcoin halving 2024: de weg naar een bitcoin van $400.000

TTijmen 23 augustus 2023 08:12

De volgende bitcoin halving, gepland in mei 2024, kan een prijsstijging tot $400.000 veroorzaken. Volgens een analyse van Blockware, kan dit gebeuren als gevolg van de vermindering van de beloning voor miners en de toenemende vraag naar bitcoin.

Halvering beloning miners in 2024

In mei 2024 zal de beloning die miners krijgen voor het produceren van een blok op de blockchain gehalveerd worden. Dit is een direct resultaat van de zogenaamde bitcoin halving, een gebeurtenis die om de vier jaar plaatsvindt. Volgens Blockware, een bekende mining-hostingprovider, kan dit leiden tot een significante prijsstijging van bitcoin.

Halving en de invloed op bitcoin koers

Blockware stelt dat halving zeer gunstig is voor de bitcoin koers. Naar verwachting zal in het jaar na de halving 164.250 BTC minder worden gemined. Dit is meer dan de totale hoeveelheid bitcoin die MicroStrategy momenteel in hun reserve heeft. Dit vermindert het nieuwe aanbod van bitcoin, waardoor de marktprijs de belangrijkste variabele wordt.

Een belangrijk punt om in gedachten te houden is dat de halving de druk op miners kan verhogen om hun coins te verkopen om operationeel te blijven. Volgens Blockware kan dit leiden tot een initiële prijsdaling. Dit sentiment wordt gedeeld door analisten van JP Morgan, die beweren dat miners het zwaar zullen hebben na de halving.

Bitcoin kan $400.000 bereiken

Blockware voorspelt dat de marktwaarde van bitcoin in de volgende bullmarkt $400.000 kan bereiken, waarmee de trend van lagere rendementen van de afgelopen jaren wordt doorbroken. Als dit gebeurt, zou de totale marktwaarde van bitcoin net onder de huidige marktwaarde van goud komen te liggen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.