Bitcoin groeit ondanks koersdips: Investeerders houden vast aan hun posities

PPieter 20 september 2023 22:52

Ondanks de huidige koersdip, blijven Bitcoin-investeerders optimistisch en houden ze vast aan hun posities, een positief signaal dat de cryptocurrency-ruimte beginnen te domineren. Verschillende on-chain indicatoren en trends ondersteunen dit groeiende vertrouwen.

Optimisme ondanks koersdip

Hoewel de bitcoin prijs er weleens beter voor heeft gestaan, blijft het optimisme onder investeerders sterk. Ondanks het feit dat bitcoin nog altijd ver verwijderd is van zijn absolute hoogtepunt en te lijden heeft onder het huidige macro-economische klimaat, blijven beleggers positief. Dit wordt onderbouwd door de ‘Bitcoin Supply Last Active Chart’ van Glassnode, die aangeeft dat het aantal inactieve BTC die gedurende één, drie en vijf jaar niet van adres zijn gewisseld sinds juli van dit jaar op recordhoogtes staat.

Over het algemeen geldt dat langdurige houders van cryptomunten minder snel hun posities dumpen op de markt. Nieuwere investeerders, die gevoeliger zijn voor marktvolatiliteit, neigen er meer naartoe om hun posities sneller te verkopen. Dit wordt bevestigd door data van CoinMarketCap, die aangeeft dat 69,06 procent van alle adressen, ofwel 36,8 miljoen, al meer dan een jaar BTC in bezit hebben.

Dalend BTC-aanbod op beurzen

Een ander positief teken is de dalende trend van het BTC-aanbod op handelsplatformen. Wanneer investeerders ervoor kiezen om hun bitcoins van de beurzen te halen, worden deze doorgaans voor een langere tijd vastgehouden in eigen wallets. CryptoQuant heeft in kaart gebracht dat het aantal beschikbare bitcoins op de beurzen sinds juli 2021 sterk is afgenomen.

Investeerders kijken naar de toekomst

Ondanks de huidige prijsdips, blijft het Bitcoin-ecosysteem groeien met vastberaden investeerders die een rooskleurige toekomst verwachten. Hoewel de positieve ontwikkelingen op de blockchain zich momenteel nog niet vertalen in de koers, is de trend duidelijk: De overtuiging groeit en Bitcoin blijft winnen aan populariteit.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.