Bitcoin ETF's trekken massaal nieuwe investeringen aan

TTijmen 17 februari 2024 07:01

Volgens een recent onderzoek van CryptoQuant blijkt dat 75 procent van alle nieuwe bitcoin investeringen via bitcoin spot ETF’s verlopen. Door deze grote instroom van investeringen lijkt de bitcoin koers in een stroomversnelling te komen.

Grote stroom aan investeringen via ETF's

Volgens een recent rapport van de crypto-analysefirma CryptoQuant, verloopt maar liefst 75 procent van de nieuwe investeringen in bitcoin via de zogenaamde 'spot ETF's'. Deze informatie geeft een interessante kink in de kabel ten aanzien van het algemeen geaccepteerde beeld dat de invloed van nieuw gelanceerde bitcoin ETF's een geleidelijk proces zou zijn. In plaats daarvan lijkt de marktreactie vrijwel onmiddellijk en aanzienlijk te zijn geweest.

Het rapport van CryptoQuant merkt op dat de investeringen in Bitcoin ETF's de totale historische investeringen in bitcoin, gemeten aan de hand van de gerealiseerde marktkapitalisatie, met 2% hebben doen toenemen in slechts een maand tijd. Dit toont aan hoe invloedrijk deze nieuwe financiële producten kunnen zijn voor de algehele marktontwikkeling van de cryptocurrency.

Blackrock's IBIT domineert Bitcoin ETF's

Sinds de lancering hebben de diverse Bitcoin ETF's gezamenlijk een indrukwekkende 4115 BTC aangeschaft. Het fonds van Blackrock, IBIT, nam het leeuwendeel van deze instroom voor rekening en kocht in totaal 4843 BTC, wat het een prominente speler op de cryptomarkt maakt.

Vraag naar spot ETF's stuwt bitcoin koers

Julio Moreno, een analist bij CryptoQuant, beweert dat de recente koersstijgingen van bitcoin grotendeels te danken zijn aan de vraag naar de spot ETF producten. Dit onderstreept het belang van deze producten als stuwkracht voor de groei van de cryptocurrency markt, aangezien zij institutionele beleggers een eenvoudige en gereguleerde manier bieden om in Bitcoin te investeren.

In het rapport doet CryptoQuant ook een voorspelling over de toekomstige koers van Bitcoin. Volgens hun analyse is het volgende doel voor de cryptocurrency $56.000. Dit is een netwerkwaarderend perspectief en hun waarderingsindicatoren geven momenteel geen waarschuwingen voor een aanzienlijke prijscorrectie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.