Bitcoin ETF goedkeuring blijft onzeker in de VS ondanks hernieuwde hoop

PPieter 14 augustus 2023 16:03

Ondanks hernieuwde hoop op goedkeuring van een Bitcoin 'spot-ETF' door de Amerikaanse SEC, blijft dit onzeker door de tegenstand van de huidige regering en het beleid van de SEC. De oud-directeur van de afdeling Office of Internet Enforcement van de SEC John Reed Stark meent dat een goedkeuring niet in het verschiet ligt.

SEC blijft bitcoin spot-ETF goedkeuring weigeren

De Amerikaanse regelgevende instantie SEC, bekend om haar stringente houding tegenover cryptocurrency, heeft al jaren geen bitcoin 'spot-ETF' goedgekeurd. Dit heeft vele aanvragers in het veld ontmoedigd. Echter, met de recente aanvraag door grote vermogensbeheerder BlackRock, is er weer een sprankje hoop opgedoken. We moeten echter voorzichtig zijn met te veel optimisme, want er zijn nog genoeg twijfels over de kans op goedkeuring.

John Reed Stark, voormalig directeur van de SEC's Office of Internet Enforcement, is sceptisch over de kans op goedkeuring van een Amerikaanse spot-ETF. Hij wijst op de huidige regering, die volgens hem niet positief staat tegenover crypto, als een van de redenen voor de aanhoudende weigering. Dit blijkt uit het feit dat de regering een extra belasting van 30% voor bitcoin miners heeft voorgesteld en de zorg dat crypto het bestaande financiële systeem zou kunnen destabiliseren.

Verandering met nieuwe regering mogelijk

Ondanks de hernieuwde hoop, denkt Stark dat het huidige beleid van de SEC niet snel zal veranderen, wat een blijvende onzekerheid voor de cryptosector in de VS betekent. De situatie zou echter kunnen veranderen met een verschuiving in het politieke landschap. Als een Republikein de volgende regering leidt, zou dit kunnen leiden tot een verandering in de leiding van de SEC. In dat geval zou Hester Peirce, een SEC-commissielid met een progressieve houding ten opzichte van de cryptosector en ook wel bekend als 'crypto mom', mogelijk de leiding kunnen nemen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.