Bitcoin ETF deels verrekend in huidige BTC koers volgens Coinbase

PPieter 14 oktober 2023 11:01

Het nieuws over een mogelijke Bitcoin spot exchange-traded fund (ETF) heeft al effect op de huidige Bitcoin koers, volgens een rapport van de Amerikaanse crypto beurs Coinbase. De lancering van een dergelijke beursfonds zal mogelijk niet meteen sterke prijsstijgingen veroorzaken.

Bitcoin ETF al verrekend in huidige koers

Coinbase gelooft dat de recente relatief sterke koers van Bitcoin, in vergelijking met andere cryptocurrencies, te maken heeft met de mogelijke komst van een Bitcoin ETF. Volgens David Duong, hoofd van institutioneel onderzoek bij Coinbase, toont de divergentie tussen Bitcoin en andere tokens dat de potentiële goedkeuring van één of meerdere Bitcoin spot ETF's al gedeeltelijk is opgenomen in de prijs.

Sinds Blackrock, 's werelds grootste vermogensbeheerder, in juni een aanvraag indiende voor een Bitcoin ETF bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is de BTC koers met ongeveer 8 procent gestegen. Tegelijkertijd daalde de koers van bijvoorbeeld Ethereum (ETH) met ongeveer 7,5 procent.

Geleidelijke institutionele instroom door Bitcoin ETF

Coinbase voorspelt dat de lancering van een Bitcoin ETF niet meteen tot grote prijsstijgingen zal leiden. Dit zou tijd kosten, en het bedrijf wijst erop dat markten vaak ongeduldig zijn. Ter vergelijking, de instroom in het goud-ETF van SPDR dat in 2004 werd gelanceerd bedroeg de eerste maanden $1,85 miljard, en was een jaar later $4,85 miljard.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.