Bitcoin en altcoins onderuit: de invloed van de Federal Reserve

PPieter 24 juli 2023 18:37

De koersen van Bitcoin en andere cryptocurrencies hebben een flinke daling meegemaakt. Deze crash wordt toegeschreven aan de onzekerheid over beslissingen die de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, op korte termijn zal nemen.

Bitcoin breekt met stabiliteit

De afgelopen weken was de koers van Bitcoin stabiel, maar die stabiliteit is nu verbroken. Voor het eerst sinds 21 juni is de waarde van Bitcoin gedaald tot zo'n 29.200 dollar. Dit is mogelijk een rechtstreeks gevolg van de onzekerheid over de beslissingen die de Federal Reserve op kort termijn zal nemen.

Rol van de Federal Reserve

Het is altijd moeilijk om met zekerheid te zeggen waarom een koers een bepaalde beweging maakt. Echter, de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, lijkt een grote rol te hebben gespeeld in de huidige koersdaling. De centrale bank zal in de komende week belangrijke beslissingen nemen, wat mogelijk de onzekerheid en daarmee de koersdaling heeft veroorzaakt.

Daling bij andere cryptocurrencies

Het is niet alleen Bitcoin dat te maken heeft met koersdalingen. Een groot deel van de altcoins, waaronder Ethereum en Cardano, heeft ook een daling in waarde meegemaakt. Dit duidt erop dat de onzekerheid en volatiliteit die momenteel in de cryptomarkt speelt, invloed heeft op een breed scala aan cryptocurrencies.

Te midden van de algemene daling van de cryptocurrency markt, is er één munt die opvalt: Dogecoin. Deze munt heeft een stijging van maar liefst 6% laten zien. Mogelijk heeft de rebranding van Twitter, onder leiding van Elon Musk, een positieve invloed gehad op de koers van Dogecoin. Musk staat bekend als een groot voorstander van deze specifieke munt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.