Bitcoin: Een optimistische blik na de erkenning van BlackRock

PPieter 3 september 2023 13:41

In een grote stap voor de erkenning van Bitcoin kondigt BlackRock, de machtigste financiële instelling ter wereld, haar betrokkenheid bij de munt aan. Deze ontwikkeling en de timing ervan hebben een grote impact op de visie van experts op de toekomst van Bitcoin.

De impact van MicroStrategy's bitcoin-investering

Drie jaar geleden was het moment dat MicroStrategy, het beursgenoteerde bedrijf van toenmalig CEO Michael Saylor, de wereld verraste door 250 miljoen dollar in Bitcoin te investeren. Deze stap veranderde de perceptie van Bitcoin in de financiële wereld, een gebeurtenis die in de bullrun van 2017 nog ondenkbaar was. Hierdoor werd ik persoonlijk zeer optimistisch over Bitcoin.

BlackRock's erkenning van Bitcoin

De erkenning van Bitcoin door BlackRock, de machtigste financiële instelling ter wereld, is een belangrijke ontwikkeling. Het feit dat Bitcoin nu wordt gezien als een internationale asset en een alternatieve optie voor goud, betekent de volgende evolutie van de munt. Deze erkenning symboliseert de blijvende aanwezigheid van Bitcoin in de financiële wereld en de onzekerheid over het voortbestaan ervan wordt daarmee praktisch tenietgedaan.

Larry Fink, de CEO van BlackRock, heeft zijn positie ten opzichte van Bitcoin de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. Waar hij in het verleden twijfelachtig was over het nut van cryptocurrencies, spreekt hij nu zijn fascinatie uit voor Bitcoin als een asset-klasse. Hij gelooft stellig in de digitalisering van producten en ziet een revolutie in de financiële wereld, waarbij Bitcoin als een alternatief voor goud kan fungeren.

Perfecte timing voor BlackRock's Bitcoin-betrokkenheid

De timing van BlackRock's betrokkenheid bij Bitcoin lijkt perfect. Met een geplande halving in april 2024 en een groeiende schuldenberg van de Amerikaanse overheid, speelt BlackRock slim in op de situatie. Daarnaast lijkt de hoge rente die de Amerikaanse centrale bank momenteel hanteert om de inflatie te temmen, niet lang vol te houden. Dit maakt de stap van BlackRock in de wereld van Bitcoin des te relevanter.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.