Bitcoin duikt omlaag: cryptomarkt in het rood, enkele altcoins bieden weerstand

TTijmen 18 februari 2024 07:01

Bitcoin maakt een grote duikvlucht, waardoor de cryptomarkt rood kleurt. Terwijl de marktactiviteit in het weekend afneemt, hebben enkele altcoins, zoals Kaspa en Filecoin, zich tegen de daling verzet.

Bitcoin duikt omlaag, cryptomarkt kleurt rood

Bitcoin onderging een aanzienlijke daling, wat leidde tot een rode cryptomarkt. Ondanks de lage activiteit in het weekend daalde de koers snel tot onder de 51.000 dollar. Dit heeft directe impact op de gehele cryptomarkt, die nu een rode kleur draagt. De meest opvallende koersbewegingen worden in deze update belicht.

Forse daling in crypto-marktkapitalisatie

Op dit moment bedraagt de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt 1,99 biljoen dollar, een daling van 2,3% in de afgelopen 24 uur. De huidige prijs van bitcoin op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo is 47.069 euro. Hieruit blijkt dat bitcoin een aanzienlijk deel van zijn waarde heeft verloren, wat zijn weerslag heeft op de algehele markt.

Sommige altcoins ontsnappen aan de daling

Terwijl de meerderheid van de cryptomarkt een daling doormaakt, zijn er enkele uitzonderingen. Verschillende altcoins, zoals Kaspa, Filecoin en Celestia, hebben een opwaartse koersbeweging gemaakt en ontsnappen aan de trend. Deze munten tonen veerkracht ondanks de negatieve marktstemming.

Hoewel sommige munten zich verzetten tegen de daling, zijn er ook flinke dalers op de markt. De grootste dalers van de top 50 zijn Vechain, Thorchain en Aptos. Deze munten hebben aanzienlijke verliezen geleden, wat bijdraagt aan het rode beeld van de cryptomarkt.

In ander nieuws heeft het crypto-leenplatform Celsius, dat in juli 2022 failliet ging, onlangs zo'n 2 miljard dollar aan bitcoin en ethereum gedistribueerd aan haar crediteuren. Dit volgt op de succesvolle afronding van de faillissementsprocedure eind januari. Als onderdeel van het reorganisatieplan is ook een nieuw Bitcoin miningbedrijf, Ionic Digital, opgericht.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.