Bitcoin bullmarkt is van start volgens analist Jason Pizzino

PPieter 16 oktober 2023 09:11

Volgens analist Jason Pizzino heeft Bitcoin in november 2022 met een koers van 15.000 dollar waarschijnlijk zijn bodem bereikt en is de bullmarkt begonnen. Ondanks blijvende pessimistische verwachtingen, ziet Pizzino tekenen van een opwaartse trend.

Bitcoin bullmarkt volgens Pizzino

Analyst Jason Pizzino is van mening dat Bitcoin zijn laagste punt heeft bereikt in november 2022 toen de prijs 15.000 dollar bedroeg. Dit zou het begin van de bullmarkt markeren, een periode van toenemende prijzen en optimistische handelsvooruitzichten. Pizzino benadrukt dat, ondanks de huidige variërende koers van Bitcoin, de tekenen van een opwaartse trend duidelijk zijn.

Scepticisme over de Bitcoin koerstrend

Pizzino merkt op dat veel marktdeelnemers nog steeds pessimistisch zijn over de Bitcoin koers. Dit komt omdat de prijs al maanden binnen hetzelfde bereik beweegt, waardoor het moeilijk is om een duidelijke opwaartse trend te identificeren. Echter, volgens Pizzino kan dit de 'ongeloof-fase' zijn die vaak wordt geassocieerd met het begin van een bullmarkt.

Mogelijke correctie in Bitcoin koers

Ondanks zijn optimistische langetermijnvisie over Bitcoin, waarschuwt Pizzino dat een flinke correctie nog altijd tot de mogelijkheden behoort. Dit zag men ook gebeuren in 2015 en 2020, waarbij Bitcoin een aanzienlijke duik nam voordat de echte bullmarkt begon. Dit herinnert handelaars eraan dat factoren zoals een economische recessie in 2024 een negatieve invloed kunnen hebben op de Bitcoin koers.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn om de cryptowereld te betreden en potentieel Bitcoin of een andere cryptocurrency te kopen, biedt de crypto-beurs Bitvavo een speciale deal. Nieuwe gebruikers die zich aanmelden bij Bitvavo ontvangen niet alleen 10 euro gratis, maar betalen ook geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.