Bitcoin bullmarkt in zicht door stijgende Amerikaanse rente, voorspelt Arthur Hayes

PPieter 4 oktober 2023 20:41

Arthur Hayes, oprichter van BitMEX, voorziet een opwaartse trend voor bitcoin als gevolg van de stijgende rente op Amerikaanse staatsobligaties. Hij stelt dat dit de geldprinter in beweging zal zetten, wat gunstig zou zijn voor bitcoin.

Nieuwe bullmarkt door hoge Amerikaanse rentes

Arthur Hayes, de oprichter van BitMEX, voorspelt dat de stijgende rente op Amerikaanse staatsobligaties een nieuwe bullmarkt voor bitcoin zal veroorzaken. Hij gelooft dat de hoge rentes de Amerikaanse economie onder druk zetten en dat de enige oplossing is om de geldprinter aan te zetten. Dit zou in het voordeel van bitcoin zijn, omdat het de vraag naar de cryptocurrency zou kunnen verhogen.

Centrale bank pompt liquiditeit in het systeem

Door de stijging van de rente op Amerikaanse staatsobligaties wordt de druk op de Amerikaanse economie groter. Om de economie draaiende te houden, zal de centrale bank meer liquiditeit in het systeem moeten pompen. Volgens Hayes zal dit leiden tot meer vraag naar bitcoin, omdat de geldprinter de enige manier is om de obligatiemarkt te redden.

Arthur Hayes is niet de enige die gelooft dat de stijgende Amerikaanse rente een positieve invloed zal hebben op bitcoin. Ook analist Philip Swift, ontwikkelaar van LookIntoBitcoin, deelt deze mening. Volgens Swift zal de noodzaak voor de Federal Reserve om de geldprinters aan te zetten, de volgende bullmarkt voor bitcoin in gang zetten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.