Bitcoin blijft standvastig: Mining Difficulty bereikt recordhoogte ondanks koersdaling

PPieter 25 augustus 2023 14:37

Ondanks een recente daling in de waarde van Bitcoin, blijft de mining difficulty stijgen en heeft een piek bereikt van 55,62 triljoen hashes. Dit, te midden van een ongunstige markttrend, onderstreept de veerkracht van het Bitcoin-netwerk.

Mining difficulty van Bitcoin bereikt recordhoogte

Ondanks de recente daling in de waarde van Bitcoin van ongeveer $30.000 naar $26.000, blijft de mining difficulty stijgen en heeft deze een piek bereikt van 55,62 triljoen hashes. Dit betekent dat Bitcoin-mining nu complexer en dus veiliger is dan ooit tevoren, aangezien hogere mining difficulties aanvallen zoals de beruchte 51%-aanval bemoeilijken.

Daling in Bitcoin's hash rate

Terwijl de mining difficulty van Bitcoin stijgt, is er een daling te constateren in de hash rate van Bitcoin. De hash rate is de totale rekenkracht die wordt gebruikt voor het bevestigen van transacties en het toevoegen van nieuwe blokken aan de blockchain. Op dit moment bedraagt deze 402,43 EH/s, wat 13% lager is dan het recentelijk behaalde hoogtepunt.

Stijging in implementatie van mining rigs

Ondanks de uitdagingen van het afgelopen jaar hebben miners veel nieuwe mining rigs geïmplementeerd. Dit komt door de aanzienlijke daling in de kosten van deze rigs tot bijna historisch lage niveaus en een scherpe toename in transactiekosten vanwege het Ordinals protocol. Miners hebben deze strategische zet gedaan om hun winsten te maximaliseren, vooral met het oog op de aanstaande 'halving' die hun inkomsten aanzienlijk zal verminderen.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de cryptowereld, is er een exclusieve aanbieding. Dankzij een deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen lezers 10 euro gratis en betalen ze geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.