Bitcoin bewijst zijn stabiliteit te midden van wereldwijde onrust

TTijmen 16 oktober 2023 22:42

Ondanks dat Bitcoin (BTC) veelal als een risico-asset wordt gezien, begint er consensus te ontstaan over de bestendige waarde van Bitcoin in tijden van economische en wereldwijde onrust. Analisten zoals Youwei Yang en Jeff Feng benadrukken de kracht en potentie van Bitcoin als hedge tegen volatiliteit, hoewel ze waarschuwen voor aanhoudende risico's en de stabiliteit van goud.

Verandert de perceptie van Bitcoin?

Jarenlang hebben voorstanders van cryptovaluta Bitcoin gepromoot als een veilige haven tegen inflatie en economische onrust. Echter, tot nu toe, is Bitcoin voornamelijk behandeld als een risicovolle belegging. De opinie hierover lijkt echter langzaam te verschuiven. Steeds meer analisten erkennen de stabiliteit van Bitcoin, vooral in het licht van huidige economische en mondiale onrust.

Bitcoin: een stabiele keuze in onrustige tijden?

Youwei Yang, het hoofd van de economische afdeling bij crypto miningbedrijf BTCM, is één van de analisten die de waarde van Bitcoin benadrukt. Volgens Yang is Bitcoin gebruiksvriendelijker, stabieler en heeft het een groter bereik dan sommige lokale betaaleenheden, met name in conflictgebieden. Hij stelt dat hoe groter de wereldwijde onrust en onzekerheid, des te meer Bitcoin zijn waarde bewijst.

Een andere analist die de stabiliteit van Bitcoin erkent is Jeff Feng van Sei Labs. Hij wijst op de relatieve kracht van Bitcoin in vergelijking met aandelenmarkten, vooral in de afgelopen twee maanden. Feng ziet Bitcoin als een mogelijke hedge in tumultueuze tijden, vergelijkbaar met goud. Hij benadrukt echter dat er nog steeds risico's verbonden zijn aan digitale valuta zoals Bitcoin, met name in termen van hun volatiliteit en juridische obstakels in diverse jurisdicties.

Goud en Bitcoin: Een toenemende vergelijking

De vergelijking tussen goud en Bitcoin wordt steeds gangbaarder. De bekende Amerikaanse hedgefundmanager Paul Tudor Jones deed dit onlangs ook en noemde geopolitieke risico's en stijgende Amerikaanse rentes als redenen om in beide activa te investeren. Ondanks de onzekerheden en risico's die Bitcoin met zich meebrengt, lijkt het er steeds meer op dat de digitale munt wordt erkend als een potentieel stabiele investeringskeuze, net als goud.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.