Bitcoin Beursfondsen: De Multi-Miljard Euro Instroom Onderzocht

PPieter 15 februari 2024 07:01

Sinds de goedkeuring van Amerikaanse bitcoin beursfondsen heeft de cryptomarkt een flinke schok gekregen, voornamelijk door het enorme succes van deze fondsen. We duiken dieper in de details om te zien hoeveel bitcoin deze fondsen hebben verworven.

Onrust door succes van Bitcoin beursfondsen

De goedkeuring van bitcoin (BTC) beursfondsen in de Verenigde Staten heeft voor flink wat reuring gezorgd in de cryptowereld. Dit komt vooral door het overweldigende succes dat deze fondsen lijken te hebben. De aankopen van deze fondsen lopen nu al in de tientallen miljarden euro's, wat aangeeft hoeveel kracht er achter deze nieuwe investeringsmogelijkheid zit.

Veilige en makkelijke bitcoin investeringen dankzij ETFs

Bitcoin spot beursfondsen, of ETFs, bieden een toegankelijke en veilige manier voor Amerikaanse beleggers om in bitcoin te investeren. Zo heeft het fonds van BlackRock, een van de grootste spelers in het veld, 10.003 bitcoins gekocht ter waarde van meer dan een half miljard dollar. Het fonds heeft nu 105.280 bitcoins in zijn bezit, wat een totale waarde van $5,5 miljard vertegenwoordigt.

Amerikaanse fondsen bezitten massaal bitcoin

Sinds de lancering van de fondsen is er een continue stroom van positieve instromen geweest. Wanneer we alles bij elkaar optellen, komen we uit op een verbazingwekkende 705.566 BTC die momenteel in het bezit zijn van de 9 Amerikaanse fondsen. Dit vertegenwoordigt een waarde van bijna €34 miljard, een testament van hoe snel de interesse in deze nieuwe vorm van beleggen is gestegen.

De recente ontwikkelingen rondom de fondsen hebben een positieve impact gehad op de bitcoin koers. Het heeft zelfs het niveau van $50.000 gebroken, een koers die sinds december 2021 niet meer is gezien. Dit toont aan dat de toegevoegde liquiditeit en interesse van institutionele beleggers een sterk opwaarts effect kan hebben op de prijs van bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.