Bitcoin bereidt zich voor op nieuwe hoogten: $32.450 kan mogelijk zijn

PPieter 22 juli 2023 21:06

Volgens een recente analyse van CryptoCoinTalk, kan Bitcoin zich klaarmaken voor een aanzienlijke sprong. Na een mogelijke kortstondige daling zou de populaire cryptocurrency kunnen stijgen tot nieuwe jaarlijkse hoogtepunten van $32.450 en mogelijk hoger.

Recente prijsactie en kans om short te gaan

De prijsactie van Bitcoin heeft de afgelopen dagen veel aandacht getrokken. Hoewel de beweging klein was in termen van percentages, waren er voldoende opportuniteiten voor scalpers. Echter, de grote prijsbewegingen die sommigen hoopten te zien, hebben nog niet plaatsgevonden. Er was ook een interessante kans om short te gaan toen de Bitcoin-koers bij de 'monday’s high' bleef hangen.

Analyse van de 15-min en 4-uur-grafiek

Volgens de 15-minuten-grafiek, werd een ideale set-up genoteerd: de 'monday’s high' bereiken, lokaal hangen, opnieuw de high pakken, de market structure break vormen, de breakdown maken en dan de entry zoeken in de fair value gap. Dit is classic prijsactie. Op de 4-uur-grafiek, is er een verwachting van een 'flush' van de lows, met consolidatie onder de range low ($29.500), gevolgd door een agressieve move omhoog. Dit model wordt ook wel Power Of 3, Accumulation, Manipulation, Distribution genoemd. Het idee hierachter is dat bears worden gelokt om dan hard uitgeduwd te worden. Het hoofddoel is $32.450.

Ondanks dat Bitcoin er lokaal wat zwak uitziet, en het lijkt alsof de munt de low wil opzoeken, zijn er weinig redenen om bearish te zijn. We zitten nog steeds in de range en de verwachting is dat er in de komende maanden hogere prijzen voor Bitcoin zullen zijn. Hoewel de kortetermijntrend zich nog moet ontvouwen, blijft het lange-termijnperspectief positief en is het dus nog steeds bullish.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.