Bitcoin bereidt zich voor op een 'ware run' naar all-time high, zegt macro-expert

TTijmen 15 januari 2024 09:02

Volgens voormalig topbankier en macro-goeroe Raoul Pal, staat Bitcoin op het punt om een bullrun te maken naar nieuwe all-time highs. Hoewel hij in de korte termijn een grillige koersbeweging verwacht, voorspelt hij voor later in 2024 een 'echte run' naar nieuwe all-time records.

Waarom is Raoul Pal zo optimistisch?

Raoul Pal, voormalig topbankier en macro-expert, is zeer positief over Bitcoin. Zijn optimisme is grotendeels te danken aan de recente goedkeuring van Spot Bitcoin ETFs en de aanstaande halvering. Pal voorspelt in de komende weken een sterke instroom richting de Spot Bitcoin ETFs, ondanks de verkoopdruk vanuit de GBTC van Grayscale.

De rol van GBTC in de Bitcoin markt

Het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) is sinds 2013 op de markt en heeft sindsdien 600.000 Bitcoin verzameld. Echter, in 2021 handelde het fonds met een aanzienlijke korting op de marktwaarde van de in beheer zijnde Bitcoin. Op het hoogtepunt liep deze korting op tot zelfs 50 procent. Door de lancering van de GBTC ETF kunnen aandeelhouders nu hun aandelen 'ongeveer' tegen marktwaarde verkopen, waardoor velen besluiten om uit het fonds te stappen.

Volatiliteit en correcties in de Bitcoin markt

Raoul Pal benadrukt dat Bitcoin een volatiele aard heeft. Hij onderstreept het belang van kalmte tijdens de momenten waarop Bitcoin met 30 tot 35 procent corrigeert. Volgens Pal, is dit vaak het geval in het eerste deel van de bullrun, wanneer we het 0,618 Fibonacci-niveau bereiken. Tijdens deze scherpe correcties worden mensen vaak uit hun posities gedrukt, wat de leverage uit de markt haalt en de weg vrijmaakt voor de 'echte run'.

Dankzij een exclusieve deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een bijzondere aanbieding. Door je aan te melden bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je een welkomstgeschenk van €10 helemaal gratis. Daarnaast betaal je geen handelskosten over je eerste €10.000 aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.