Bitcoin beloofd te groeien volgens Fidelity directeur

PPieter 4 november 2023 22:32

Ondanks de huidige stabilisatie van Bitcoin, blijft Fidelity Director Jurrien Timmer ervan overtuigd dat de munt grote groeikansen heeft. Hij vergelijkt de munt met 'exponentieel goud' en ziet het als een sterk schild tegen monetaire onzekerheid en inflatie.

Bitcoin: het 'exponentieel goud'

Jurrien Timmer, de directeur van Global Macro bij Fidelity Investments, is van mening dat Bitcoin zich opstelt als 'exponentieel goud'. Zijn argument is gebaseerd op de aantrekkelijkheid van Bitcoin als lange-termijn bewaarplaats voor waarde, vergelijkbaar met goud. Hij benadrukt echter dat Bitcoin een extra voordeel heeft dankzij de exponentiële technologische groei en adoptie.

Bitcoin's groei vergeleken met het internet

Timmer trekt een vergelijking tussen de adoptie van Bitcoin en de groei van het internet. Hij wijst op de snelle expansie in de begindagen, gevolgd door een stabielere groeifase na 2000. Volgens Timmer bevindt Bitcoin zich nu in een vergelijkbare fase van rijping, waarbij de initiële explosieve groei heeft plaatsgemaakt voor een constante, zij het minder spectaculaire, uitbreiding.

Bitcoin tegenover staatsobligaties

Timmer zet Bitcoin naast staatsobligaties en vergelijkt hun risico-rendement ratio's. Hoewel staatsobligaties gekend zijn voor hun stabiliteit en laag risico, gelooft Timmer dat ze niet kunnen tippen aan de aantrekkelijke risico-rendement verhouding van Bitcoin, ondanks de aanzienlijke dalingen.

Timmer is niet de enige die optimistisch is over Bitcoin. De analist DonAlt gelooft dat een belangrijke waardestijging van Bitcoin een verschuiving in de cryptomarkt zal veroorzaken. Beleggers zouden dan geneigd zijn om hun altcoins te verkopen en meer in Bitcoin te investeren. Dit zou leiden tot een consolidatiefase voor Bitcoin.

Altcoins kunnen lonken na Bitcoin-consolidatie

DonAlt voorspelt dat na de consolidatie van Bitcoin, beleggers weer naar altcoins zullen kijken. Gedreven door de zoektocht naar hoge rendementen, zouden zij hun geld herverdelen naar altcoins, wat opnieuw kansen kan creëren voor investeerders die op zoek zijn naar groei buiten Bitcoin.

Voor degenen die willen investeren in crypto, is er goed nieuws. Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto-beurzen in Europa, krijgen lezers een exclusief aanbod. Bij aanmelding via de aangegeven link, ontvangen zij niet alleen 10 euro gratis, maar worden er ook geen handelskosten aangerekend voor hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.