Bitcoin: Analisten voorzien mogelijke correctie, beveiligingsincident bij FTX

PPieter 26 augustus 2023 09:04

De bekende analisten DonAlt en Justin Bennett delen hun inzichten over mogelijke koersbewegingen van bitcoin, terwijl cryptobeurs FTX een cyberbeveiligingsincident rapporteert. Lees verder voor meer details.

DonAlt's nieuwe bullish kijk op bitcoin

Analist DonAlt, bekend om zijn accurate voorspelling van de bitcoin bodem in 2022, overweegt opnieuw een instapmoment. In 2022 kocht DonAlt bitcoin rond de bodem van 15.500 dollar en verkocht het bijna exact de top van 2023. Met zijn bewezen trackrecord kijkt de crypto wereld vol verwachting naar DonAlt's volgende zet met betrekking tot bitcoin.

Bennett voorziet grote correctie bitcoin

In tegenstelling tot DonAlt, verwacht analist Justin Bennett een mogelijke zware correctie in de bitcoin koers. Bennett voorspelt dat bitcoin vanaf het huidige niveau van ongeveer 26.300 dollar een daling van 50 procent kan ervaren. Dit zou een bitcoin koers van minder dan 14.000 dollar kunnen betekenen. Bennett baseert zijn voorspelling op de waarneming dat bitcoin uit een stijgend kanaal is gevallen waar het de laatste 10 jaar in was.

Er heeft zich een cyberveiligheidsincident voorgedaan bij Kroll, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de verwerking van faillissementsclaims van cryptobeurs FTX. Door deze hack zijn niet-gevoelige gebruikersgegevens in gevaar gekomen. Hoewel FTX aangeeft dat wachtwoorden niet bewaard werden door Kroll en de eigen systemen niet beïnvloed zijn, worden getroffen personen aangeraden maatregelen te nemen ter bescherming.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.