Bitcoin analist voorspelt: BTC kan in 2024 de miljoen dollar bereiken

PPieter 29 juli 2023 20:46

PlanB, een prominente Nederlandse Bitcoin analist, stelt dat de Bitcoin koers in 2024 wellicht de mijlpaal van 1 miljoen dollar kan bereiken. Dit durft hij te stellen op basis van het door hem bedachte stock-to-flow-model, wat de huidige waarde van Bitcoin ernstig onderschat.

PlanB: Bitcoin is sterk ondergewaardeerd

PlanB, een opvallende naam in de wereld van cryptocurrency-analyse, heeft een uniek model bedacht om de waarde van Bitcoin te voorspellen: het stock-to-flow-model. Dit model heeft echter geen prijsvoorspelling, een tekortkoming die PlanB nu heeft aangepakt. In een recente YouTube-video legt hij uit dat prijs en waarde twee verschillende zaken zijn, en stelt dat Bitcoin op dit moment sterk ondergewaardeerd is. Volgens hem zou de 'eerlijke waarde' van Bitcoin rond de 60.000 dollar moeten liggen, wat ongeveer het dubbele is van de huidige koers.

PlanB gaat verder met het uitleggen van de correlatie tussen de Bitcoin prijs en de zogenaamde 'halvings'. Met elke halving wordt het aantal BTC dat miners krijgen voor het delven van een blok op de blockchain gehalveerd. Dit resulteert in een afname van de inflatie van Bitcoin en een toename van de schaarste. Deze trends vormen de basis van zijn stock-to-flow-model. Hoewel dit model zware kritiek heeft gekregen en volgens sommigen zelfs niet meer geldig zou zijn, houdt PlanB stug vast aan zijn model. Hij voorspelt dat we tegen 2024 wellicht een Bitcoin prijs van 1 miljoen Amerikaanse dollar kunnen zien.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.