Bitcoin aan de rand van een grote beweging: meningen van analisten variëren

PPieter 20 juli 2023 10:12

Terwijl Bitcoin worstelt met de $30.000 grens, verwachten analisten een explosieve beweging. De meningen zijn echter verdeeld over de richting van deze beweging, met voorspellingen variërend van sterke dalingen tot krachtige stijgingen.

Bitcoin worstelt met $30,000 en decoupleert van dollar

Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen dagen moeite gehad om boven de $30.000 te blijven, maar er zijn tekenen dat dit aan het veranderen is. Bovendien is de correlatie tussen Bitcoin en de dollar dit jaar aanzienlijk gedaald, wat erop wijst dat Bitcoin zich losmaakt van traditionele markttrends. Volgens analysebedrijf Kaiko is de correlatie in 2023 gedaald van -61% naar slechts -10%. Dit kan een teken zijn dat Bitcoin zich ontwikkelt tot een meer onafhankelijk en volatiel activum.

Bitcoin zit nu al een maand opgesloten in een beknellend bereik tussen $29.500 en $31.500. Dit heeft ertoe geleid dat de prijs niet boven of onder de grenzen van deze bandbreedte kan uitbreken. Dit kan uiteindelijk leiden tot een volatiele prijsbeweging. Het tweewekelijkse bereik is zelfs zo beperkt dat het slechts 5,6% van de tijd ooit krapper is geweest, volgens analysebedrijf Glassnode. Dit verhoogt de kans op een sterke prijsschommeling, in welke richting dan ook.

Verdeeldheid onder analisten over toekomst Bitcoin

De onbeslistheid van de Bitcoin-koers heeft geleid tot verdeeldheid onder analisten. Duo Nine gelooft bijvoorbeeld dat de kans op een daling tot $28.000 groot is, maar is verrast over de veerkracht van Bitcoin. Aan de andere kant ziet analist Colin een grote kans dat Bitcoin zal dalen tot $27.300, waar een sterke support ligt. De Nederlandse analist Maartunn vreest zelfs dat Bitcoin kan dalen tot $26.000 of lager als het de $30.000 niet weet te heroveren. Toch is er ook een optimistische kijk: Bitcoin-bull “Coosh” Alemzadeh verwacht dat er een sterke stijging om de hoek ligt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.