Binance ziet winst dalen ondanks groeiende crypto-industrie

PPieter 18 juli 2023 21:22

Ondanks de sterke groei in de crypto-industrie, ziet Binance, 's werelds grootste crypto exchange, zijn winst dalen. De daling heeft geleid tot maatregelen zoals het verlagen van werknemerscompensaties en het ontslaan van personeel.

Winstval dwingt Binance tot verlaging werknemerscompensaties

Binance, 's werelds grootste crypto exchange, kampt met uitdagingen ondanks de snelle groei van de crypto-industrie. Recentelijk heeft het bedrijf geconfronteerd met een winstdaling, waardoor het zich genoodzaakt zag om te snijden in de compensaties van werknemers. Deze compensaties omvatten zaken als mobiele telefoonvergoedingen, fitnessabonnementen en vergoedingen voor thuiswerken.

Eerdere kostenbesparingen leiden tot personeelsontslag

Dit is niet de eerste keer dat Binance maatregelen moet nemen om de kosten te drukken. In juni maakte het bedrijf bekend dat het 20% van het personeel heeft moeten ontslaan. Volgens Binance-CEO Changpeng Zhao, beter bekend als 'CZ', was de ontslagronde niet wat het leek. Het bedrijf nam voortdurend afscheid van mensen die niet binnen de bedrijfscultuur pasten.

Overheidsdruk en regelgeving beïnvloeden Binance’s strategie

Een andere belangrijke factor in de uitdagingen van Binance is de toenemende druk vanuit overheden en regelgeving. Overheidsinstanties verwachten steeds meer van crypto-bedrijven, met name wat betreft het moeilijker maken van witwassen en het uitvoeren van identiteitscontroles. Deze druk heeft invloed op de bedrijfsvoering van Binance en wordt door The Wall Street Journal genoemd als een van de factoren die de nieuwe maatregelen sturen.

Naast de daling van de winst heeft Binance ook te maken met een forse inkrimping van het handelsvolume. Dit is bijzonder merkbaar op Binance.US, waar het volume werd overgedragen aan handelsparen op basis van stablecoins. Deze daling van het handelsvolume, samen met de uitdagingen die Binance ondervindt met overheden en bankpartners, beïnvloedt de winst van het bedrijf negatief.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.