Binance stopt met stablecoins in Europa door nieuwe EU-regulering

TTijmen 21 september 2023 19:43

Binance, de grote naam in de cryptowereld, heeft aangekondigd alle stablecoins in Europa te schrappen vanaf juni 2024. Dit komt door de nieuwe EU-regulering, de markten voor crypto-activa (MiCA), die vanaf volgend jaar van kracht is. Maar er zijn nog vele onduidelijkheden over de toepassing van deze regels.

Onzekerheid over EU-regulering MiCA

Het nieuwe regelgevingskader van de Europese Unie, de markten voor crypto-activa (MiCA), wordt volgend jaar ingevoerd. Dit kan grote implicaties hebben voor de crypto-industrie, maar de precieze details zijn nog onduidelijk. Deze wet kan met name invloed hebben op stablecoins, die worden uitgegeven door buitenlandse of gedecentraliseerde entiteiten. Het is nog onzeker hoe deze wetgeving op hen van toepassing zal zijn.

Binance schrapt stablecoins in Europa

Binance, een van de grootste crypto-exchanges ter wereld, heeft aangekondigd dat het alle stablecoins in Europa gaat schrappen op 30 juni 2024. Dit werd bekendgemaakt door Marina Parthuisot, het hoofd Juridische Zaken bij Binance France, tijdens een online openbare hoorzitting die georganiseerd was door de Europese Bankautoriteit (EBA). Deze beslissing kan een grote impact hebben op de cryptomarkt in Europa.

Binance verlaat diverse Europese landen

Ondanks dat de CEO van Binance, Changpeng "CZ" Zhao, de duidelijkheid van de MiCA-regels heeft geprezen, heeft de regelgevingsdruk al gevolgen gehad. Onder deze druk heeft Binance al besloten verschillende Europese markten te verlaten, waaronder Nederland, Cyprus en Duitsland. Dit toont aan hoe invloedrijk regelgevingsbeslissingen kunnen zijn voor de activiteiten van crypto-exchanges.

Ondanks de vele vragen die nog onbeantwoord zijn, geven functionarissen weinig hoop dat de MiCA-regelgeving flexibel zal zijn bij de uitvoering. De kern van de wetgeving lijkt vast te staan. Dit kan leiden tot een lastige situatie voor bedrijven in de crypto-industrie, die moeten navigeren binnen deze nieuwe en onzekere regelgevende omgeving.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.