Binance stelt ultimatum: Nederlandse crypto-bezitters hebben een maand de tijd

PPieter 19 juli 2023 18:21

Cryptobeurs Binance, de grootste ter wereld, waarschuwt Nederlandse gebruikers voor een belangrijk deadline. Voor 17 augustus moeten gebruikers hun crypto veiligstellen, aangezien de exchange haar activiteiten in Nederland stopt.

Binance's dringende waarschuwing voor Nederlanders

Binance, 's werelds grootste cryptobeurs, heeft een dringende waarschuwing verstrekt aan haar Nederlandse gebruikers. Het platform heeft besloten om haar activiteiten in Nederland te staken als gevolg van de strenge regelgeving en de vereiste registratie bij De Nederlandsche Bank. Volgens de aankondiging van Binance moeten gebruikers al hun cryptovaluta van het platform verwijderen vóór 17 augustus. Als ze dit niet doen, loopt het risico dat Binance de wallets sluit.

Terwijl Binance haar deuren sluit in Nederland, biedt een andere exchange, Bitvavo, een bonus voor gebruikers die hun crypto overzetten. Iedereen die een account aanmaakt en zijn crypto van Binance overbrengt naar Bitvavo, kan tot 20 euro gratis krijgen. Bovendien geeft Bitvavo 10% rente op alle crypto die wordt overgemaakt van Binance. Deze promotie is echter beperkt tot 31 juli en heeft een maximum van 500 euro.

Binance onder druk, trekt zich terug uit meerdere landen

Binance bevindt zich in een lastige fase. Naast de problemen in Nederland heeft de exchange zich ook teruggetrokken uit andere landen zoals België, vanwege strenge regelgeving en lopende onderzoeken in verschillende jurisdicties. Het bedrijf heeft onlangs een groot aantal werknemers ontslagen en bezuinigingsmaatregelen genomen om winstverlies tegen te gaan.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.