Binance in problemen volgens Wall Street Journal

TTijmen 28 september 2023 16:02

Cryptobeurs Binance bevindt zich volgens de Wall Street Journal in zwaar weer. De leidende wereldwijde cryptobeurs ontkracht echter de geruchten en bestempelt deze als FUD - Fear, Uncertainty, Doubt.

Binance ontkracht instortingsgeruchten

Binance, 's werelds grootste cryptobeurs, wordt volgens de Wall Street Journal geconfronteerd met aanzienlijke problemen na de ineenstorting van FTX. Zij suggereren dat Binance aan het instorten is, een gerucht dat krachtig wordt ontkracht door de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ). Het is niet de eerste keer dat de WSJ dergelijke geruchten over Binance verspreidt, wat leidde tot stevige reacties van CZ.

Binance.US CEO waarschuwt voor problemen

De geruchten zijn volgens WSJ ontstaan na een presentatie van Binance.US CEO Brian Schroder. Tijdens een virtuele vergadering schilderde Schroder, volgens WSJ, een onheilspellend beeld van Binance. Hij zou hebben onthuld dat de inkomsten van Binance op jaarbasis met een schrikbarende 70% zijn gedaald en benadrukte het belang van cruciale stappen om de groeiplannen van het Amerikaanse platform te waarborgen.

CZ bestempelt WSJ-berichtgeving als FUD

In reactie op de publicatie van WSJ, heeft Changpeng Zhao, beter bekend als CZ, deze beweringen van de hand gewezen als FUD - Fear, Uncertainty, Doubt. Hij deelde een tweet als reactie op een eerder artikel van WSJ en bekritiseerde hun verslaggeving. Volgens CZ wordt de WSJ gekenmerkt door onbetrouwbaarheid, iets dat eerder al bleek uit hun verslaggeving rondom de failliete cryptobeurs FTX.

De controverse rond Binance houdt niet op bij de recente geruchten. De cryptobeurs wordt al geruime tijd geconfronteerd met dreigingen van handhavingsacties door Amerikaanse overheidsinstanties. Er loopt een onderzoek van het Amerikaanse Ministerie van Justitie naar Binance en er is een hevige strijd gaande in de rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC) in de Verenigde Staten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.