Binance hervat activiteiten in België via Poolse dochteronderneming

PPieter 29 augustus 2023 09:02

Binance, een prominente cryptobeurs, heeft aangekondigd zijn diensten weer te gaan aanbieden aan Belgische klanten via zijn Poolse entiteit, ondanks eerdere verbanning uit het land. De verhuizing komt na het behalen van de benodigde licenties in Polen, waardoor Binance kan blijven opereren in België.

Binance hervat diensten in België

In juni kondigde Binance, een van de grootste cryptobeurzen ter wereld, aan dat het zijn diensten in Nederland volledig zou stopzetten. Niet veel later volgde ook een stop in België. Deze beslissingen kwamen als een schok voor de vele gebruikers van Binance in deze landen. Echter, na een korte onderbreking, heeft Binance groen licht gekregen om zijn activiteiten in België te hervatten.

Poolse entiteit maakt terugkeer Binance mogelijk

Binance moest zijn diensten aan Belgische inwoners staken omdat het bedrijf zich schuldig maakte aan het aanbieden van diensten aan mensen die niet uit de Europese Unie komen, wat tegen de wet is. Binance kan zijn diensten nu echter hervatten in België via de Poolse dochteronderneming, 'Binance Poland sp. z o.o.'. Deze Poolse entiteit heeft de nodige licenties en voldoet aan de regelgeving, waardoor Binance zijn diensten aan Belgische klanten kan hervatten.

Nederland blijft probleemland voor Binance

Hoewel de Poolse entiteit Binance in staat stelt om zijn diensten in België te hervatten, geldt dit helaas niet voor Nederland. In Nederland is een volledige licentie vereist om financiële diensten aan te bieden, iets wat Binance op dit moment niet heeft. Dit betekent dat Nederlandse klanten geen toegang hebben tot de diensten van Binance via de Poolse entiteit.

Binance heeft niet alleen te maken met problemen in Nederland en België, maar ook met uitdagingen in andere delen van de wereld. Zo heeft de cryptobeurs besloten om te stoppen met zijn betaalpas in verschillende landen in Zuid-Amerika en het Midden-Oosten, omdat klanten weinig interesse toonden. Bovendien heeft Binance te maken met een rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), wat een bijkomende belasting vormt voor het bedrijf.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.