Binance CEO weerlegt geruchten over bitcoin verkoop

PPieter 25 augustus 2023 19:38

Binance CEO Changpeng Zhao weerlegt beschuldigingen dat het bedrijf bitcoin heeft gedumpt om de prijs van zijn eigen Binance Coin (BNB) te stabiliseren. Deze geruchten zouden volgens hem een vorm van desinformatie en FUD (Fear, Uncertainty, Doubt) zijn.

Binance CEO weerlegt bitcoin verkoop geruchten

Changpeng Zhao, beter bekend als CZ, de CEO van Binance, heeft op Twitter ontkracht dat het bedrijf bitcoin zou hebben verkocht om de prijs van zijn eigen munt, de Binance Coin (BNB), te ondersteunen. De geruchten zouden zijn ontstaan vanwege een mogelijke liquidatie van een BNB-lening, die kon leiden tot een enorme crash van de BNB-markt. Volgens deze geruchten zou Binance bitcoin hebben verkocht om de prijs van BNB stabiel te houden. CZ noemt dit echter desinformatie en FUD (Fear, Uncertainty & Doubt).

Herkomst van de Binance beschuldigingen

De geruchten rondom de bitcoin verkoop van Binance zijn ontstaan in oktober 2022. Toen stortte een hacker die 900.000 BNB had gestolen deze op het DeFi-platform Venus Protocol. Hierdoor ontving de hacker een lening van $150 miljoen in de stablecoins USDT en USDC. Binance, die als enige toegang had tot deze lening, vernietigde vervolgens 2 miljoen gestolen BNB tokens om deze uit de circulatie te halen. Volgens de Twitteraar, die het verhaal ontkrachtte, heeft Binance al 90 miljoen USDT van de lening afgelost. Hij acht het daarom zeer onwaarschijnlijk dat er een grote hoeveelheid BNB zal worden gedumpt.

FUD en de koers van bitcoin

CZ, de CEO van Binance, is verbaasd over het feit dat men denkt dat deze FUD (desinformatie en twijfel) invloed zou kunnen hebben op de koers van bitcoin. In een verklaring zei hij: “Het is ook gek om te denken dat een FUD van ‘$30 miljoen de BTC-prijs zou kunnen beïnvloeden’ zich zou kunnen verspreiden… Dat is minder dan 0,001% van het dagelijkse handelsvolume van BTC.” Dit geeft aan hoe sterk CZ de beschuldigingen ontkracht en het belang dat hij hecht aan het voorkomen van dergelijke misverstanden.

Het is belangrijk om op te merken dat Binance al enige tijd onder vuur ligt bij het grotere publiek. Het handelsplatform is verwikkeld in een strijd met de Securities and Exchange Commission (SEC) in de Verenigde Staten. Daarnaast moest Binance onlangs ook noodgedwongen uit Nederland vertrekken. Deze incidenten hebben de geruchten en speculaties rondom Binance enkel versterkt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.