Bill Ackman voorspelt eindeloze Bitcoin groei: een zegen of vloek?

PPieter 11 maart 2024 07:01

Cryptocurrency-expert en CEO van Pershing Square Capital Management, Bill Ackman, schetst een scenario van oneindige groei voor Bitcoin. Maar dit zou kunnen leiden tot stijgende energiekosten, inflatie, en mogelijk een economische instorting. Ligt hier een kans of een gevaar op de loer?

Bill Ackman ziet voortdurende groei Bitcoin

De Bitcoin-koers heeft onlangs nieuwe hoogtes bereikt, en Bill Ackman, de oprichter en CEO van Pershing Square Capital Management, ziet dit als een teken van voortdurende groei. Ackman gelooft in het potentieel van Bitcoin en schetst een scenario waarin de stijging van de Bitcoin-koers leidt tot meer mijnbouwactiviteiten en daardoor tot een hoger energieverbruik.

Mogelijke economische instorting door Bitcoin groei

Het scenario dat Ackman schetst, benadrukt een oneindige cyclus waarin de Bitcoin-koers blijft stijgen, wat leidt tot meer mijnbouwactiviteiten en dus een hoger energieverbruik. Dit zou op zijn beurt de energiekosten en inflatie verhogen, wat uiteindelijk kan leiden tot een economische ineenstorting.

Saylor daagt Ackman's visie uit

Niet iedereen is het eens met Ackman's visie. Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, is van mening dat mijnwerkers juist de elektriciteitskosten voor consumenten verlagen. Hij is zo overtuigd van Bitcoin's potentieel dat hij Ackman adviseert om zelf Bitcoin te kopen.

Hoewel sommigen de stijgende Bitcoin-koers vieren, zijn er ook critici. Analisten van JP Morgan zijn bijvoorbeeld bezorgd dat de snelle prijsstijging de Amerikaanse Federal Reserve kan afschrikken om de rentetarieven op korte termijn te verlagen. Deze zorg is gebaseerd op de angst dat de Bitcoin-koersstijging een teken kan zijn van overmatige speculatie, wat kan leiden tot inflatie.

Als je overweegt om de wereld van cryptocurrency te verkennen, dan is dit het perfecte moment. In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, bieden we namelijk een speciale deal aan onze lezers. Meld je vandaag nog aan en ontvang 20 euro gratis crypto naar keuze.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.