Beware: Nieuwe golf van Ledger scam mail in Nederland

PPieter 26 juli 2023 06:16

Een nieuwe golf van scam emails wordt verspreid onder Nederlandse cryptobezitters. Deze keer maken de oplichters misbruik van de bekende Ledger hack in 2020, waarbij persoonlijke gegevens van vele Nederlanders zijn gelekt.

Nieuwe oplichtingspoging onder crypto-gebruikers

Er gaat opnieuw een golf van scam emails rond onder de Nederlandse bitcoin community. Deze berichten maken gebruik van de bekende Ledger hack in 2020, waarbij persoonlijke informatie van vele Nederlanders is gelekt. Scammers proberen op deze manier geld afhandig te maken van nietsvermoedende cryptobezitters.

'Tijdelijke opschorting' als lokmiddel

De frauduleuze emails, die zelfs in het Nederlands worden verstuurd, beweren dat de Ledger Wallet van de ontvanger tijdelijk is opgeschort. De ontvanger wordt vervolgens opgeroepen om een Two-Factor Authentication (2FA) in te stellen via een knop in de mail. Let op, doe dit niet! Ledger zou nooit dergelijke berichten versturen en beschikt bovendien niet eens over een 2FA-functie.

Duizenden Nederlanders getroffen door Ledger hack

Door de hack van Ledger in 2020 zijn er persoonsgegevens van duizenden Nederlandse cryptobezitters gelekt. Het gaat hierbij niet alleen om woonadressen, maar ook om emailadressen. Deze informatie ligt nu op het wereldwijde web en er is weinig dat de slachtoffers kunnen doen om dit tegen te gaan, behalve extra waakzaam zijn voor mogelijke scams.

Helaas is dit niet de eerste keer dat de Nederlandse cryptomarkt wordt geteisterd door dergelijke scams. Eerder zagen we al dat oplichters probeerden mensen naar nep-websites te lokken door te beweren dat Binance haar diensten in Nederland zou stoppen. Het is dan ook cruciaal voor cryptobezitters om altijd op hun hoede te zijn voor mogelijke scams.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.