Beslissing van SEC over eerste Bitcoin ETF uitgesteld

TTijmen 11 augustus 2023 20:51

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de beslissing over het eerste Bitcoin beursfonds, aangevraagd door ARK Investments, uitgesteld. Dit verhoogt de verwachting dat ook de beoordeling van andere aanvragen, waaronder die van BlackRock, zal worden uitgesteld.

Besluit over ARK Bitcoin ETF uitgesteld

De Amerikaanse toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC), heeft besloten om de beslissing over het eerste Bitcoin beursfonds, dat aangevraagd was door ARK Investments, uit te stellen. Dit is geen verrassende beweging van de SEC, aangezien ze vaker de keuze maken om hun uitspraken uit te stellen bij elke deadline. De verwachting is dat dit ook bij andere aanvragen zal gebeuren.

Verwachting van uitstel bij andere aanvragen

Dit uitstel van de SEC roept vragen op over de toekomstige behandeling van andere Bitcoin ETF-aanvragen, zoals die van BlackRock. Als de SEC kiest voor een verlenging bij alle aanvragen, wat waarschijnlijk is gezien hun eerdere beslissing, dan zullen we mogelijk tot begin 2024 moeten wachten voordat er een definitieve beslissing wordt genomen.

Ondanks het algemene uitstel, is er speculatie dat BlackRock, het grootste financiële instituut ter wereld, een uitzondering kan zijn op deze regel. Vanwege hun statuur en invloed binnen de financiële wereld, zou hun Bitcoin ETF-aanvraag mogelijk direct goedgekeurd kunnen worden. Echter, dit blijft op dit moment pure speculatie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.