Beslissende dag voor Bitcoin: Duikt de koers onder $43.000?

PPieter 31 januari 2024 09:02

De Bitcoin-koers is onder het significante niveau van $43.000 gekomen en staat op een belangrijk kruispunt. De komende uren zijn cruciaal, vooral gezien het aanstaande rentebesluit van de Federal Reserve. Ondertussen presteren de meeste altcoins zwak.

Bitcoin koers test belangrijk steunniveau

De Bitcoin heeft een uitglijder gemaakt tot significant onder de $43.000, waardoor het een belangrijk steunniveau op de proef stelt. Hoewel het steunniveau vooralsnog standhoudt, is de situatie gespannen. De koers is momenteel in een felle strijd verwikkeld met de $43.000-grens en als de koers erin slaagt om een nieuwe opwaartse beweging te beginnen, dan zal het niveau rond $44.000 flinke verkoopdruk kunnen uitoefenen.

Terwijl de meeste altcoins in de rode cijfers staan, ontsnapt Ethereum (ETH) aan deze trend met een lichte stijging van 1,48% in de afgelopen 24 uur. Tegelijkertijd hebben Ripple (XRP) en Cardano (ADA) forse dalingen geregistreerd, met respectievelijke dalingen van 3,52% en 3,36%. Ook Solana (SOL) en Dogecoin (DOGE) hebben het moeilijk met dalingen van 1,51% en 1,22%.

Fed rentebesluit: mogelijke impact op crypto

Het rentebesluit van de Federal Reserve zal vandaag bekend worden gemaakt. Dit besluit is van groot belang voor de financiële markten, inclusief de cryptocurrency-markt. De verwachting is dat het rentetarief zal worden gehandhaafd op het huidige niveau van 5,25% - 5,5%. De persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell zal dan ook met veel belangstelling worden gevolgd, aangezien er wellicht iets losgelaten wordt over de timing van de langverwachte renteverlagingen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.