Bernstein ziet Bitcoin koers van 142.000 euro in 2025: halving en beursfonds als katalysatoren

PPieter 1 november 2023 17:03

Amerikaanse vermogensbeheerder Bernstein voorspelt een Bitcoin koers van maar liefst 142.000 euro in 2025. De aankomende BTC halving en de introductie van een Bitcoin beursfonds worden als belangrijke drijfveren voor deze groei gezien.

Bitcoin koersexplosie in 2025 verwacht

Analisten van Bernstein, een in New York gevestigde vermogensbeheerder, zijn optimistisch over de toekomst van Bitcoin. In een recent rapport suggereren zij dat de aankomende BTC halving en de mogelijke introductie van een Bitcoin beursfonds op de Amerikaanse markt de waarde van Bitcoin aanzienlijk zouden kunnen verhogen. Volgens hun voorspellingen zou de Bitcoin koers in 2025 kunnen oplopen tot wel 142.000 euro.

Beursfondsen krijgen meer Bitcoin in 2028

Bernstein gelooft dat de introductie van een Bitcoin beursfonds op de Amerikaanse markt vermogensbeheerders de mogelijkheid zou bieden om blootstelling aan Bitcoin te verkrijgen. Momenteel worden zij vaak beperkt in hun mogelijkheden om direct in Bitcoin te investeren. De vermogensbeheerder voorspelt dat in 2028 tot wel 10% van de circulerende Bitcoin naar deze beursfondsen zou kunnen zijn verschoven.

Bernstein suggereert ook dat de aankomende BTC halving, waarbij de beloning voor miners halveert, een significant effect zal hebben op de Bitcoin mining industrie. Miners zouden geconfronteerd kunnen worden met een halvering van hun omzet en een verdubbeling van de productiekosten per Bitcoin. Dit zou kunnen leiden tot een uitdunning van de industrie, waarbij minder efficiënte miners worden 'weggespoeld' en de overlevenden kunnen profiteren van verminderde concurrentie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.