Bernstein voorziet tienvoudige groei crypto-industrie dankzij Bitcoin ETF

TTijmen 26 september 2023 19:13

Vermogensbeheerder Bernstein verwacht een enorme groei in de crypto-industrie als gevolg van een aankomende Bitcoin ETF. Deze verwachting is gebaseerd op de mogelijke goedkeuring door de SEC, die de waarde van de crypto-assetmanagementindustrie mogelijk kan laten exploderen.

Optimisme Bernstein voor Bitcoin ETF

De Amerikaanse vermogensbeheerder Bernstein ziet een rooskleurige toekomst voor de crypto-industrie. Deze positieve verwachting wordt voornamelijk aangedreven door de komst van een Bitcoin beursfonds, beter bekend als een ETF. Volgens de analisten van Bernstein, kunnen we dit beursfonds verwachten in het begin van 2024. Dit nieuws is naar voren gekomen uit documenten die in het bezit zijn van het Amerikaanse crypto nieuwsplatform Coindesk.

Impact van Bitcoin ETF op crypto-industrie

Bernstein is van mening dat de goedkeuring van een Bitcoin ETF een enorme boost kan geven aan de crypto-industrie. Op dit moment wordt de waarde van de crypto assetmanagementindustrie geschat op ongeveer $50 miljard. Maar, met de komst van een ETF kan deze waarde verhoogd worden tot maar liefst $500 miljard. Een dergelijke financiële injectie kan de transitie van de crypto-industrie van een kleine sector naar een geformaliseerde, gereguleerde vermogensbeheersector versnellen.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), de toezichthouder op de financiële markten, heeft tot dusver alle beslissingen over nieuwe aanvragen voor een Bitcoin ETF uitgesteld. De tijd begint echter te dringen en men verwacht dat de SEC begin 2024 met een beslissing moet komen. In het verleden heeft de SEC al meerdere aanvragen van dergelijke aard afgewezen, maar de aanvraag van Blackrock, 's werelds grootste vermogensbeheerder, biedt nieuwe hoop.

Lancering spot Bitcoin ETF in VS dichterbij

Gezien de recente ontwikkelingen in de markt en de overwinning van Grayscale in zijn rechtszaak tegen de SEC, nemen de kansen op de lancering van een spot Bitcoin ETF in de VS toe. Grayscale, een grote crypto vermogensbeheerder, wilde zijn Bitcoin-fonds omzetten naar een ETF, maar werd afgewezen door de SEC. Na de overwinning in de rechtszaak moet de SEC de aanvraag opnieuw behandelen. Deze ontwikkelingen kunnen leiden tot een aanzienlijke toename van (institutionele) investeerders in de markt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.