Beleggers trekken massaal weg uit de cryptomarkt: een verlies van $1,3 miljard

PPieter 18 augustus 2023 16:22

De negatieve sentimenten op de aandelenmarkt lijken ook de cryptomarkt te beïnvloeden, wat resulteert in een massale uitstroom van investeerders. Dit vertaalt zich in een verlies van $1,3 miljard. Wat is er aan de hand?

Correlatie tussen crypto- en aandelenmarkt

De recente daling in de aandelenmarkt is ook merkbaar in de cryptowereld. Dit bevestigt de sterke correlatie tussen deze twee sectoren en suggereert dat de prijs van cryptocurrencies kan blijven dalen zolang de stemming op de aandelenmarkt negatief is. Ter illustratie: zowel de Amerikaanse S&P 500-beurs als de NASDAQ hebben in de afgelopen maand behoorlijk wat verloren, respectievelijk meer dan 4% en 7,22%. Ter vergelijking, de totale cryptomarkt daalde in dezelfde periode met ongeveer 11%.

De oorzaken van de huidige daling

De huidige neergang in de cryptomarkt staat in schril contrast met de positieve ontwikkelingen die we in juni en juli zagen. Destijds zorgde optimistisch nieuws over de lancering van een Bitcoin ETF en ontwikkelingen in de Ripple rechtszaak voor een opwaartse trend in de markt. Nu lijkt het er echter op dat investeerders de impact van deze factoren te optimistisch hebben ingeschat. Het gebrek aan aanhoudend positief nieuws veroorzaakt nervositeit en zet investeerders aan hun posities in de cryptomarkt te verminderen.

Voor diegenen die overwegen om in cryptomunten te investeren, ondanks de huidige markttrend, is er goed nieuws. Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, één van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding. Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en je krijgt niet alleen 10 euro gratis, maar je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.