Beleggers richten zich op Bitcoin-prijs van $31.000 ondanks het verlopen van $2 miljard aan opties

PPieter 28 juli 2023 08:27

Ondanks het feit dat er $2 miljard aan optiecontracten verlopen, richt de aandacht van de handelaren zich op een Bitcoin koers van $31.000. Het einde van de maand brengt een groot aantal verlopende optiecontracten met zich mee, wat de koers van $29.500 kan bevestigen als steunpunt.

Handelaren richten zich op Bitcoin koers van $31.000

Het is het einde van de maand, wat betekent dat er een groot aantal optiecontracten aan hun einde komen. Het verlopen van deze opties kan mogelijk de koers van $29.500 bevestigen als steunpunt in de grafiek. Dit komt doordat de koers volatiel kan worden door het verlopen van een groot aantal opties.

Optiedeadline veroorzaakt beperkte volatiliteit

Als we terugkijken op de afgelopen maanden, dan lijkt het verlopen van de optiedeadline op 30 juni weinig volatiliteit te hebben veroorzaakt. Een mogelijke verklaring daarvoor is dat Bitcoin tussen 15 en 23 juni al een koersexplosie van 22,2% doormaakte. Dit suggereert dat de koersbewegingen van Bitcoin tijdens optiedeadlines kunnen variëren.

De open interesse voor de optiedeadline van 28 juli was $2 miljoen. Echter, het daadwerkelijke getal zal waarschijnlijk een stuk lager uitvallen, omdat veel bullish handelaren hadden ingezet op koersen van $31.000 of hoger. Dit excessieve optimisme onder de Bitcoin bulls komt vanuit de periode van 13 tot en met 24 juli, waarin Bitcoin boven de weerstand handelde.

Marktfocus op Bitcoin koers van $31.000

De markt lijkt zich in grote mate te concentreren op een Bitcoin koers van $31.000, wat een mogelijke teleurstelling kan zijn gezien het koersverloop van de afgelopen paar dagen. Dit suggereert dat, ondanks de uitdagingen, er nog steeds een sterke bullish sentiment is in de markt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.