Belangrijke week voor de Bitcoin: Wat zijn de gevolgen van nieuwe inflatiecijfers en retailverkopen?

PPieter 10 september 2023 16:41

Deze week kan een ommekeer betekenen voor de bitcoin koers. De macro-economische situatie, met name aankomende Amerikaanse inflatiecijfers en retailverkopen, speelt hierin een cruciale rol. Wat kunnen we verwachten?

Macroeconomische factoren beïnvloeden Bitcoin

Ondanks de potentieel positieve ontwikkelingen zoals een halving en een mogelijke Amerikaanse spot Bitcoin-ETF in aantocht, blijft de Bitcoin koers onderpresteren. De macro-economische situatie blijkt een belangrijke rol te spelen in deze evolutie. De verwachtingen zijn namelijk dat de macro-economische factoren de komende tijd de boventoon zullen voeren, wat invloed kan hebben op de koers van Bitcoin.

Inflatiecijfers kunnen Bitcoin koers beïnvloeden

Deze week krijgen we verse inflatiedata uit de Verenigde Staten. Belangrijk hierin is de verwachte stijging van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) naar 3,6 procent. Deze stijging wordt voornamelijk toegeschreven aan de toegenomen olie- en benzineprijzen. Deze cijfers kunnen een belangrijke impact hebben op de Bitcoin koers, aangezien ze invloed hebben op de rentebesluitvorming van de centrale bank.

Naast de inflatiecijfers, zijn ook de Retail Sales op donderdag een belangrijke indicator voor de gezondheid van de Amerikaanse economie. Deze worden verwacht met 0,2 procent te zijn gestegen ten opzichte van afgelopen maand. Een tegenvaller op dit gebied kan voor onrust zorgen en daarmee ook de Bitcoin koers beïnvloeden.

Verwachte volatiliteit voor Bitcoin

De aankomende week kan een volatiele periode zijn voor Bitcoin. De inflatiedata die woensdag bekend wordt gemaakt, is cruciaal voor de volgende rentebesluiten van de Amerikaanse centrale bank. Als de inflatie meer dan verwacht stijgt, kan dit leiden tot extra renteverhogingen. Dit is over het algemeen niet gunstig voor Bitcoin, aangezien een hogere rente de vraag naar risicovollere investeringen zoals Bitcoin kan verminderen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.