Belangrijke crypto-updates: Grayscale Bitcoin ETF uitstroom vertraagt, BlackRock's Ethereum ETF uitgesteld

PPieter 25 januari 2024 10:32

In dit overzicht bespreken we de laatste ontwikkelingen in de crypto-wereld, waaronder de uitstroom uit de Grayscale Bitcoin ETF, de uitstelling van de BlackRock Ethereum ETF, en het phishing-probleem van Trezor.

Uitstroom van Grayscale Bitcoin ETF vertraagt

Ondanks de introductie van de nieuwe Bitcoin ETF's, heeft de koers van de cryptocurrency nog geen significante boost gekregen. Een belangrijke factor hierin is de aanzienlijke uitstroom van het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), een fonds dat al meer dan 100.000 Bitcoins, of ongeveer $4 miljard, heeft verloren. Interessant is echter dat de uitstroomsnelheid lijkt te vertragen, met gisteren registreerde men de laagste uitstroom sinds de lancering van het fonds.

BlackRock's Ethereum ETF beslissing uitgesteld

In een andere opmerkelijke ontwikkeling, heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) besloten om de beslissing over de aanvraag van BlackRock voor een Ethereum spot ETF uit te stellen. De instantie geeft aan dat het meer bedenktijd nodig heeft en heeft de besluitvorming uitgesteld tot maart. Er bestaat echter een sterke mogelijkheid dat de SEC de beslissing nog verder zal uitstellen, mogelijk tot eind mei, vlak voor de definitieve deadline.

Core Scientific, een van 's werelds grootste Bitcoin mijnbouwbedrijven, heeft onlangs een doorstart gemaakt na een faillissementsaanvraag in 2022. Hoewel het bedrijf de moeilijkheden heeft overleefd, ging de hernotering op de Nasdaq gepaard met een aanzienlijke koersdaling van bijna 40% voor het CORZ-aandeel.

Phishing waarschuwing voor Trezor-gebruikers

Een alarmerende situatie heeft zich voorgedaan bij Trezor, een toonaangevende fabrikant van crypto-wallets. De gegevens van 66.000 klanten zijn gelekt, met waarschuwingen dat dit kan leiden tot phishing-pogingen. Trezor heeft bevestigd dat er inderdaad phishing-mails naar gebruikers worden gestuurd en adviseert gebruikers om niet op de links in deze e-mails te klikken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.