Belangrijk steunniveau op de proef gesteld door Bitcoin koersdaling

PPieter 11 september 2023 19:32

De Bitcoin koers is flink gedaald en test nu een cruciaal steunniveau van 24.800 dollar. De koersdaling kan mogelijk verband houden met geruchten rondom de failliete cryptobeurs FTX. We bespreken de huidige situatie en mogelijke redenen achter deze daling.

Belangrijk steunniveau voor Bitcoin bereikt

Na een lange periode van stabiliteit heeft de Bitcoin koers een flinke daling doorgemaakt. Het heeft nu het belangrijke steunniveau van 24.800 dollar bereikt, een punt dat eerder in juni als dieptepunt werd gemarkeerd. Het is cruciaal dat de Bitcoin koers boven dit niveau blijft om verdere dalingen te voorkomen.

Op dit moment staat Bitcoin 2,5 procent lager dan enkele uren geleden. Ook andere cryptocurrencies hebben klappen gekregen, met Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) die de grootste dalingen hebben doorgemaakt binnen de top 10 cryptocurrencies, met dalingen van respectievelijk 3,60 en 5,05 procent.

Geruchten over FTX zaaien onrust

Er zijn geruchten op sociale media dat grote hoeveelheden BTC, geassocieerd met de failliete cryptobeurs FTX, naar beurzen zijn gestuurd. Echter, crypto-analist Axel Adler Jr. stelt dat er geen abnormaal grote volumes naar de beurzen zijn gestuurd. Er zou zelfs sprake zijn van een laag volume wat betreft de instroom richting de cryptobeurzen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.