Bekende Bitcoin belegger voorspelt hogere koerspiek

TTijmen 28 februari 2024 07:01

Peter Brandt, een bekende investeerder in Bitcoin, heeft zijn prijsverwachting voor deze cryptocurrency bijgesteld. Waar hij eerst een piek van $120.000 voorzag, verwacht hij nu dat de Bitcoin koers nog veel hoger zal oplopen.

Bitcoin koers bereikt bijna $58.000

De Bitcoin heeft onlangs een indrukwekkende prestatie geleverd door op sommige beurzen bijna de $58.000 te bereiken. Deze ongekende stijging heeft ertoe geleid dat de prijsverwachtingen voor de huidige bullrun opnieuw zijn beoordeeld. Een van de personen die zijn prognose heeft aangepast is de bekende investeerder Peter Brandt. Hij gelooft nu dat de Bitcoin koers nog verder omhoog zal schieten.

Nieuwe prijsdoel voor Bitcoin: $200.000

Brandt heeft zijn prijsdoel voor Bitcoin bijgesteld naar $200.000 per BTC. De reden voor deze nieuwe voorspelling is dat de Bitcoin een belangrijke diagonale weerstandslijn heeft doorbroken. Deze lijn vormde de afgelopen 15 maanden een aanzienlijke barrière. Het doorbreken van deze weerstandslijn is een positief teken voor de toekomstige koers van de Bitcoin.

Hoewel de markt momenteel zeer optimistisch is, is dit geen garantie voor een toekomstige prijsstijging. Het is belangrijk om te onthouden dat optimisme en hebzucht vaak pieken tijdens hoogtepunten in de markt. Dit was bijvoorbeeld het geval in november 2021, toen de Bitcoin koers de $69.000 bereikte, maar beleggers nog steeds hogere koersen verwachtten.

Ondanks de onzekerheid is er reden voor optimisme. Een belangrijke factor die de markt momenteel positief beïnvloedt, is de aanstaande halvering van de beloningen voor Bitcoin miners. In het verleden heeft dit fenomeen vaak geleid tot het begin van een Bitcoin bullrun. Gezien de recente prestaties van de Bitcoin lijkt de prijs op schema te liggen om deze trend voort te zetten.

Grote vraag naar Bitcoin ETF's in de VS

Een van de redenen voor de sterke prestaties van de Bitcoin lijkt de grote vraag naar Bitcoin ETF's in de Verenigde Staten te zijn. Deze vraag heeft het potentieel om de prijs van Bitcoin verder te verhogen. Bovendien wordt verwacht dat de vraag naar Bitcoin, gedreven door deze ETF's, na de halvering zal blijven bestaan.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.