Bearish sentiment op sociale media: een bullish signaal voor Bitcoin, zegt Santiment

TTijmen 25 augustus 2023 11:17

Ondanks de huidige strijd van Bitcoin om de 26.000 dollar koers te handhaven, geeft Santiment, een on-chain analyseplatform, aan dat er goed nieuws op komst zou kunnen zijn. Het groeiende gebruik van de term 'bearmarkt' op sociale media zou namelijk een bullish signaal kunnen zijn.

Bearmarkt op sociale media kan bullmarkt signaleren

Ondanks de huidige dip in de markt, is er mogelijk positief nieuws aan de horizon voor Bitcoin. Volgens het on-chain analyseplatform Santiment kan het toenemende gebruik van de term 'bear markt' op sociale media juist een bullish signaal zijn. Dit komt doordat de mensen die deze term gebruiken vaak degenen zijn die al verkocht hebben of niet meer bijkopen, wat de verkoopdruk kan verminderen. Het lijkt dus dat de bullmarkt om de hoek ligt, juist omdat iedereen roept dat er een bearmarkt is.

Whales en sharks accumuleren volgens Santiment

Hoewel het sentiment op sociale media bearish is, geeft Santiment aan dat de zogeheten 'whales' en 'sharks' weer volop aan het inkopen zijn. Sinds 17 augustus hebben wallets met 10 tot 10.000 bitcoin voor een bedrag van 308,6 miljoen dollar aan nieuwe bitcoin ingekocht. Dit zijn aanzienlijke bedragen, wat erop kan duiden dat de bearmarkt wellicht minder bearish is dan wordt aangenomen.

Bitcoin koers blijft onder druk

Ondanks de potentieel positieve signalen op sociale media en de huidige inkoopstrategie van de whales en sharks, blijft de realiteit dat de Bitcoin koers onder druk staat. In de afgelopen 24 uur is er een daling van 1,62% geregistreerd en het lijkt alsof de bulls moeite hebben om het momentum terug te pakken van de bears. Het blijft afwachten of de analyse van Santiment zal volgen en of de koers een opwaartse trend zal laten zien.

Ondanks de huidige situatie wordt 2024 gezien als een potentieel sterk jaar voor Bitcoin. Men kijkt uit naar de halving van 2024, die de koers een boost zou kunnen geven, evenals de mogelijke lancering van een Spot Bitcoin ETF. Daarnaast zouden mogelijke renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank de aantrekkelijkheid van Bitcoin als een alternatieve investering kunnen verhogen. Echter, voor 2023 lijkt er weinig op de kalender te staan dat een drastische verandering in de trend van Bitcoin zou kunnen bewerkstelligen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.