Banken omarmen crypto: nieuw investeringsproject gelanceerd door Standard Chartered en SBI Holdings

PPieter 11 november 2023 16:02

In een opmerkelijke verschuiving tonen grote banken steeds meer interesse in de cryptowereld. Standard Chartered en SBI Holdings stappen samen in cryptobedrijven, aldus een recent persbericht van SC Ventures, de innovatie- en fintechtak van Standard Chartered.

Grote banken investeren in crypto-bedrijven

Standard Chartered en SBI Holdings zijn een opmerkelijke samenwerking aangegaan. Via hun joint venture in de Verenigde Arabische Emiraten zullen ze gezamenlijk 100 miljoen dollar investeren in crypto-bedrijven. Deze ontwikkeling laat zien dat grote banken steeds meer openstaan voor de mogelijkheden van blockchain-technologie en het potentieel van cryptocurrency. SC Ventures, een dochteronderneming van Standard Chartered, zal haar crypto-kennis van eerdere investeringen in Zodia Custody, Zodia Markets, Metaco en Ripple (XRP) inzetten om deze nieuwe onderneming te leiden.

Strategisch investeren in diverse crypto-aspecten

De ambitie van de joint venture gaat verder dan alleen investeren in bestaande cryptobedrijven. Ze wil strategisch investeren in verschillende aspecten van de snel evoluerende cryptowereld, zoals blockchain-infrastructuur, risicomanagement, KYC, decentralized finance (DeFi), tokenisatie, consumentenbetalingen en de metaverse. Dit brede scala aan investeringsdoelen toont aan hoe serieus de banken de potentie van deze nieuwe technologieën nemen.

Ook Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, begint de waarde van de blockchain te zien. Deutsche Bank heeft onlangs testtransacties gedaan op de blockchain. Dit wijst erop dat de bank de noodzaak voelt om bij te blijven met de voortdurende technologische veranderingen en de groeiende populariteit van cryptovaluta. Het is een duidelijk signaal dat zelfs de traditionele bankwereld de potentie van crypto en blockchain kan niet langer negeren.

Financiële reuzen omarmen crypto

Het zijn niet alleen de banken die de crypto-trein niet willen missen. Ook financiële reuzen als BlackRock en JP Morgan zijn begonnen met de integratie van crypto in hun bedrijfsmodellen. BlackRock, bijvoorbeeld, heeft een aanvraag ingediend voor een bitcoin spot-ETF, wat optimisme in de markt heeft opgewekt. JP Morgan heeft aan de andere kant aandelen in een geldmarktfonds op de blockchain gezet via zijn eigen crypto-platform, Onyx. Dit zijn allemaal tekenen dat de financiële wereld langzaam maar zeker de crypto-wereld omarmt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.